Supka: Ez a maximum volt, amit ki tudtunk hozni ebből az évből

A kispestiek mestere és meghatározó játékosai is úgy vélik, egy újabb góllal eldönthették volna a kupadöntőt, azt azonban elismerik, a második játékrészben egy sokkal jobb Vidivel volt dolguk, mint a meccs elején.

Marko Nikolic a Vidi és Supka Attila a Honvéd vezetőedzője a labdarúgó Magyar Kupa döntőjében játszott Budapest Honvéd - MOL Vidi FC mérkőzésen a Groupama Arénában. MTI/Koszticsák SzilárdA MOL Vidi FC hátrányról fordítva 2-1-re legyőzte a Budapest Honvédot a labdarúgó Magyar Kupa fináléjában. A kispestiek Holender Filip 11-esével szereztek vezetést az első félidőben, a hajrában aztán előbb Marko Scepovic egyenlített a 80. percben, a mérkőzést eldöntő gólt pedig Anel Hadzic lőtte a 91. percben.

"Leginkább az hiányzott, hogy még egy gólt rúgjunk, pedig a lehetőségeink megvoltak hozzá. A végén történtek olyan dolgok, melyek befolyásolták a végeredményt, hiszen az egyenlítő gól előtt cserét kértünk, de nem tudott bemenni az új játékos" - értékelt a találkozó után érthetően csalódottan Supka Attila, a kispestiek vezetőedzője.

Ugyanakkor elismerte, a Vidi van olyan jó csapat, vannak olyan minőségi játékosai, hogy el tudjon dönteni egy ilyen meccset. "Én gratulálok a játékosaimnak, hiszen mindent megtettek, hogy mi nyerjünk. Az egész évben jól játszottak, a maximumot kihozták ebből az évből" - mondta Supka.

Úgy vélte, a második félidő Vidi fölényét ők idézték elő, nem tartották meg a labdát, nem tudták eljuttatni a középpályások a támadókhoz. "Nehéz szezon után vagyunk, a nyáron sok játékos elment, mindig próbáltuk újraépíteni a csapatot. Ez a maximum volt amit ki tudtunk hozni ebből az évből, hiszen mehetünk az Európa Ligába és a kupadöntőbe is bejutottunk" - zárta mondandóját Supka.

A kispestiek kapusa, Gróf Dávid a mezőny legjobbja volt a meccsen. Úgy érezte, az első félidőben egyértelműen jobban játszottak ellenfelüknél. Ugyanakkor elismerte, a második félidőben jobban játszott a vidi, ennek ellenére elkerülhető gólokat kaptak, miközben a másodikat nem tudták megszerezni.

Hasonlóan vélekedett Holender Filip, akinek a góljával még vezetett a Honvéd, de azt ő is elismerte, a második félidőben jobb volt a fehérvári együttes. Ennek ellenére szomorúan, mint mondta, elsősorban a szurkolók miatt szeretett volna kupagyőzelemmel búcsúzni, hiszen a kispesti drukkerek hazai környezetet varázsoltak számukra.