Musorujsag
Élő Eredmények

Visszatérhet Paksra a csapat korábbi edzője - sajtóhír

Visszatérhet Paksra a csapat korábbi edzője - sajtóhír

m4sport.hu
Tomiszlav Szivics korábban a paksiak mellett irányította már a Kecskemét, a Diósgyőr és a Mezőkövesd csapatát is.

A Paksi FC labdarúgócsapata a nyolcadik helyen zárta az OTP Bank Liga 2018/19-es idényét. Márciusban és áprilisban volt egy hétmeccses nyeretlenségi szériája az együttesnek, és ennek is köszönhetően a bajnokság vége előtt még a kiesés szele is megcsapta a Tolna megyei csapatot, végül magabiztosan maradtak az élvonalban.

Az idény végén aztán közös megegyezéssel szerződést bontottak Csertői Aurél vezetőedzővel, aki öt és fél évig irányította a csapatot, és a tavalyi szezonban az Év edzőjének választtották.

Bár a paksiak részéről hivatalos bejelentés még nem volt at utóddal kapcsolatban, a szerb Zurnal.rs szerint olyan szakember érkezhet, aki már dolgozott Pakson. A lap úgy tudja, az együttest 2012–2013-as szezon során irányító Tomiszlav Szivics tér vissza.

Irányításával az akkor még 16 csapatos élvonalban a paksiak a 12. helyen zártak. Szivics legnagyobb magyarországi sikerét Kecskeméten érte el, amikor 2011-ben megnyerte a Magyar Kupát. Ezt követően dolgozott Diósgyőrben, ahol Ligakupát nyert és MK-döntőbe vitte a miskolciakat, majd a szerb utánpótlásban tevékenykedett. Többek között az U21-válogatottat kivezette a 2017-es Európa-bajnokságra. Magyarországon legutóbb Mezőkövesden dolgozott, ahonnan 2017 májusában távozott.

További tartalmak