Musorujsag
Élő Eredmények

Labdarúgó Európa Bajnokság
Élő stream csatornák X

Gera a búcsúmeccséről: „Van bennem szorongás, mert ennyit én nem tettem”

m4sport.hu | Szerző: Pollák Márton
Gera Zoltán úgy érzi, nem tett annyit, hogy kiérdemelte volna, hogy egy Uruguay elleni mérkőzéssel búcsúztassák.

„Az ember arra gondol, hogy azért túlzó, hogy ilyen búcsúmeccset kaphat a pályafutásom. Nagyon nagy megtiszteltetés, de némi szorongás is van bennem, mert ennyit azért én közel se tettem. Örülök azért persze, hogy így megbecsülik a karrieremet” – mondta az Uruguay elleni búcsúmeccséről Gera (egyben ezzel a november 15-i találkozóval avatják fel a Puskás Arénát), aki 97-szer lépett pályára a válogatottban és 26-szor volt eredményes, a 2016-ban Eb-negyeddöntős együttes egyik alapembere volt.

A 40 éves exjátékos a jövőben az U21-es válogatott szövetségi edzője lesz, s tudja, nem lesz sétagalopp a kezdet.

„Biztos lesznek nehezebb időszakok, hullámvölgyek, amikor sokat fogok elmélkedni azon, mit is kéne csinálnom. Nagyon jó lehetőségei vannak az U21-es válogatottnak, kiváló körülmények közt készülhet, de időre van szükség. Meg kell találni azokat a játékosokat, akik két év múlva az Európa-bajnokságon meg fogják tudni mutatni, hogy jó csapatot alkotnak.”

Az Azerbajdzsán–Magyarország Eb-selejtezőt június 8-án, szombaton 18 órától, a Magyarország–Wales mérkőzést pedig június 11-én, kedden 20:45-től közvetíti élőben az M4 Sport és az m4sport.hu.