Musorujsag
Élő Eredmények

Labdarúgó Európa Bajnokság
Élő stream csatornák X

Suárez és Cavani válogatottja lesz az ellenfél a Puskás Aréna avatóján!

MLSZ
A kétszeres világbajnok Uruguayt fogadja a vadonatúj stadion nyitómérkőzésén a magyar válogatott. A találkozó egyben az U21-es válogatott frissen kinevezett szövetségi edzőjévé kinevezett Gera Zoltán búcsúmérkőzése is lesz.
 

Suárez, Cavani és a többiek

Igazi sztárparádéval nyitja meg kapuit a jövő évi labdarúgó Európa-bajnokság helyszínéül szolgáló budapesti Puskás Aréna. A 68 ezres létesítményt egy Uruguay elleni felkészülési mérkőzéssel avatja fel a magyar válogatott. A dél-amerikaiak múltja és jelene is kiváló: 1930-ban és 1950-ben is megnyerték a világbajnokságot, 1924-ben és 1928-ban az olimpiát. Most pedig a Copa America egyik legnagyobb esélyesének számít a FIFA világranglistáján hatodik alakulat. Keretükben – és így várhatóan a november 15-i budapesti mérkőzésen is – olyan játékosok szerepelnek, mint az FC Barcelona csillaga Luis Suárez, a Paris SG támadója, Edinson Cavani, vagy éppen Diego Godín (Atlético Madrid), Rodrigo Bentancur és Martín Cáceres (Juventus FC). A találkozót az M4 Sport és az m4sport.hu természetesen élőben közvetíti.

(kép: mlsz.hu) (kép: mlsz.hu)

Gera Zoltán az U21-es válogatott új szövetségi edzője

A kétszeres vb-ezüstérmes, háromszoros olimpiai bajnok magyar együttes a múltban több emlékezetes összecsapást játszott Uruguay ellen. A legemlékezetesebbet az 1954-es világbajnokság elődöntőjében, melyen hosszabbításban győzött 4:2-re az Aranycsapat, és ugyancsak kiemelhető az eddigi utolsó összecsapás, Bozsik József 1962-es búcsúmérkőzése.

A mostani találkozón is egy hatalmas kedvencétől köszönhet el a nagyközönség. A 97-szeres válogatott Gera Zoltánt tavaly egy sérülés akadályozta meg abban, hogy a kivételes pályafutásának megfelelő legyen a befejezés is, most viszont a Ferencvárosi TC és a Magyar Labdarúgó Szövetség közösen búcsúztatja el őt ezen az ünnepi estén.

A jelenleg a válogatottban és klubjánál is edzőként dolgozó szakember júliustól új feladatot kap: az MLSZ őt bízta meg a 2021-es, magyar-szlovén rendezésű korosztályos Eb-re készülő nemzeti csapat vezetésével. Ez egyben azt is jelenti, hogy fokozatosan csökken a feladata az A-válogatottnál.

Marco Rossi és Gera Zoltán (Fotó: Facebook/MLSZ) Gera Zoltán (középen) segítségére ősztől kevésbé számíthat Marco Rossi, mert átveszi az U21-es válogatottat (Fotó: Facebook/MLSZ)

„Nagy megtiszteltetés, hogy a jövő szempontjából talán legizgalmasabb korosztállyal foglalkozhatok vezetőedzőként, és külön motiváció mindannyiunknak, hogy 2021-ben a szlovénokkal közösen mi rendezzük az első 16 csapatos Eb-t. Büszke vagyok a Ferencvárosnál végzett munkámra is, amelyet fájó szívvel hagyok abba. Mint elmondtam a klub vezetőinek is, nagyon hálás vagyok a lehetőségért, amit kaptam, sokat tanultam az elmúlt időszakban, és örülök neki, hogy együtt ünnepelhettük a klub 30. bajnok címét. Mostantól pedig minden erőmmel az U21-es válogatott eredményességéért dolgozom” – nyilatkozta az mlsz.hu-nak Gera Zoltán, akinek mostantól az MLSZ Telki Edzőközpontja lesz a főállású munkahelye.

A szakember jelenleg Azerbajdzsánban van a felnőtt válogatott mellett, amely holnap este 6 órától játszik nagyon fontos Európa-bajnoki selejtezőt, amit az M4 Sporton és az m4sport.hu-n láthatnak élőben.

Az épülő Puskás Aréna jövőre négy Európa-bajnoki mérkőzésnek ad otthont, a mérkőzésekre a jegyértékesítés június 12-én kezdődik, de előregisztrálni már most lehet az UEFA magyar nyelvű oldalán: euro2020.com/tickets.

További Hírek