Musorujsag
Élő Eredmények

Labdarúgó Európa Bajnokság
Élő stream csatornák X

„Érthetetlen!” – Rossi eltiltásra számíthat a Wales elleni Eb-selejtezőn

m4sport.hu | Szerző: Pollák Márton
Bozsik Péter érthetetlennek nevezte Marco Rossi Azerbajdzsán elleni kiállítását, ami miatt a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya nem lehet ott a Wales elleni Európa-bajnoki selejtezőn. Hajnal Tamás szerint az olasz szakember nagyon fog hiányozni a nemzeti csapatnak a keddi mérkőzésen, Marco Rossi pedig elmondta, semmi olyat nem tett, amivel kiédemelte volna a büntetést.

A magyar válogatott 3–1-re legyőzte Azerbajdzsánt a szombati, bakui Eb-selejtezőn, ahol az örömünket némiképp árnyalja, hogy Marco Rossi szövetségi kapitányt a 88. percben elküldte a kispadtól a holland Kevin Blom játékvezető, ami elég valószínű, hogy eltiltást von maga után, hivatalos megerősítés mineddig még nem érkezett.

A magyar kapitánynak a múltból van egy egymeccses felfüggesztett eltiltása is, így kérdés, ha valóban nélkülöznie kell őt a nemzeti csapatnak, akkor hány mérkőzsére, de a Wales elleni, keddi Eb-selejtezőn szinte biztosan nem lehet ott.

„Attól is függ, mi kerül be a jegyzőkönyvbe, de ha elküldik az edzőt a kispadtól, akkor az kiállítást jelent, úgyhogy valószínűleg mindenképpen eltiltást vonz majd maga után. Amennyiben így lesz, az ő hiánya nagyon nagy hátrányt jelent majd, mert együtt él a játékkal és meccs közben hatással tud lenni a csapatra. Akár a testbeszédével vagy a motivációjával, de akár taktikailag is tud változtatni a játék képén” – mondta Hajnal Tamás, az M4 Sport egyik szakértője, akivel egyetértett Boszik Péter, korábbi szövetségi kapitány is.

„Nem értem a játékvezetőt. Egy edzőből az oldalvonal mellett kiszakadhat egy mozdulat, vagy egy csúnyább kifejezés, de egy ilyen mérkőzésen, a 87. percben elküldeni valakit a kispadtól, mikor már minden eldőlt… Érthetetlen.”

Marco Rossi is hitetlenkedve beszélt a történtekről:

„Elnézést kérek, az én oldalamról ez hihetetlen, soha nincs olyan, hogy ne tisztelném a másikat, egyszer nem léptem ki a technikai zónából, ennél a helyzetnél, amikor elküldött a játékvezető, háromszor kérdeztem meg, mi történt, egyetlen csúnya szó sem hagyta el a számat, nem színházban vagyunk, ezt meg kell értenie a játékvezetőnek, futballozunk, az adrenalin dolgozik bennük, egyetlen gól az életedet is megváltoztathatja. A végén csak a bedobást kérdeztem, majd elküldtek, az én részemről ez teljeséggel hihetetlen.”