Musorujsag
Élő Eredmények

Labdarúgó Európa Bajnokság
Élő stream csatornák X

Elfogytak Gulácsi Péter árnyékából a helyettesek

m4sport.hu
Kapusproblémák fenyegetik Gulácsi Péter csapatát, az RB Leipzigot, amelyből távozott vagy távozni szeretne az összes cserekapus – írja a Bild.
Gulácsi Péter a magyar válogatott edzésén 2019. június 7-én (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt) Gulácsi Péter a magyar válogatott edzésén 2019. június 7-én (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

A német lap úgy tudja, hogy a svájci válogatott Yvon Mvogo nem fog visszatérni szabadságáról Lipcsébe, valószínűleg az Augsburgban folytatja. Állítólag szintén távozni szeretne a csapattól Marius Müller, akárcsak az U19-es válogatott Julian Krahl, aki a Köln második csapatához tart.

Úgy tűnik tehát, hogy Gulácsi Péter magabiztossága elijeszti a cseréket, akik esélyt sem látnak arra, hogy kiléphetnek a magyar válogatott hálóőr árnyékából, inkább távoznak a csapattól, hogy játéklehetőséghez jussanak.

A friss apuka Gulácsi remek szezont zárt, a futballisták szakszervezete és a német élvonal játékosai szerint is a Bundesliga legjobb kapusa volt, a Kicker osztályzatai alapján pedig az egész bajnokság legjobb futballistája lett. Klubcsapatával a bajnokság harmadik, BL-főtáblát érő helyén végzett, valamint bejutott a Német Kupa döntőjébe, a magyar válogatottal pedig vezeti az Európa-bajnoki selejtezőcsoportot. A 29 éves kapus a német élvonal legutóbbi idényében 33 meccsen védett, 16 mérkőzést hozott le kapott gól nélkül.

Éppen a Bajnokok Ligája-szereplés okozta kettős terhelés miatt szeretné a Leipzig mindenképpen pótolni a távozó cserekapusokat, kérdés azonban, hogy ki lesz az, aki megüti a BL-főtábla színvonalát, de egyben vállalja azt a kockázatot, hogy minimális, vagy akár nulla játékpercet kap Gulácsi mellett.

Ott akar lenni a 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság mérkőzésein? Az első és egyben legfontosabb jegyigénylési időszak július 12-ig tart a kontinens 12 nagyvárosában, köztük a négy mérkőzésnek is otthont adó Budapesten is megrendezésre kerülő tornára. A három árkategóriába eső belépőkért uefa.com/euro2020.com/ticketing magyar nyelvű oldalon jelentkezhet.