Musorujsag
Élő Eredmények

Klublegendákról nevezték el a szektorokat a Vasas új stadionjában

Klublegendákról nevezték el a szektorokat a Vasas új stadionjában

MTI/M4 Sport
Minden a Vasasról szól az új Illovszky Rudolf Stadionban, amelyet hivatalosan pénteken, a Dunaszerdahelyi AC elleni labdarúgó-mérkőzéssel avatnak fel a Fáy utcában.

Markovits László, a Vasas SC elnöke a média képviselői számára szervezett szerdai stadionbejárás előtt hangsúlyozta, a tervezésnél arra törekedtek, hogy a Vasas történelme, múltja és sikerei a létesítmény egész területén visszaköszönjenek.

„Sok tehetséges és szorgalmas ember igazi csapatmunkájának az eredménye, hogy a stadion úgy néz ki, ahogy” – jelentette ki Markovits, aki külön köszönetet mondott a kormánynak azért, hogy a forrásokat biztosította.

Hegyi Iván kommunikációs igazgató szerint „ennek a stadionnak lelke van, mert igyekeztünk Markovits László elnök és csapatának vízióját valóra váltani”.

„Az új Illovszky Stadion nem csupán egy mérkőzéshelyszín, hanem vizuális, történeti és művészeti megjelenítése annak, ami egy klubhoz való kötődést jelent” – fogalmazott a kommunikációs igazgató.

Hozzátette: a stadion 16 szektorát legendás Vasas-játékosokról nevezték el. A 12 hazai szektor Berendy Pál, Bundzsák Dezső, Csordás Lajos, Farkas János, Ihász Kálmán, Kárpáti Béla, Komjáti András, Mészöly Kálmán, Raduly József, Sárosi László, Szilágyi Gyula és Várady Béla nevét viseli. A vendégszektorok nevét pedig olyan játékosok adják, akik a Vasas mellett a négy fővárosi, nagy rivális klub egyikében is játszottak. A kettős kötődésű labdarúgók: Machos Ferenc – aki a Honvédot is erősítette –, Plattkó Ferenc (MTK), Szentmihályi Antal (Újpesti Dózsa), Takács II József (Ferencváros).

Kelemen Csaba, az új Illovszky Rudolf Stadion vezető tervezője azt emelte ki, hogy a tervezést is a ugyanez a vízió határozta meg.

„Ez nem egy nagy stadion, mégis igazi stadionhangulatot lehet érezni benne” – fogalmazott. Az aréna befogadóképessége 5145 fő.

Salát Zalán Péter szerint – aki a projekt művészeti vezetője és a Vasas-táborban nőtt fel – olyan stadiont kívántak tervezni, amely a klub minden szurkolójának azt üzeni, hogy ez a Vasas-család igazi otthona.

„Olyan formanyelvet hoztunk be, ami nem megszokott, a művészeti megjelenítés során kiemelten foglalkoztunk a fémmel, utalva arra, hogy a klubnak vasmunkás gyökerei vannak” – jelentette ki a művészeti vezető.

A stadionban megtalálhatók a Vasas által nyert legnagyobb trófeák, a legendás játékosok rézkarc portréi, falra festett szurkolói anekdoták, valamint 16 nagy méretű acéltáblán a klub történetének főbb eseményei.

Domonyai László, a labdarúgócsapatot működtető kft. ügyvezető igazgatója kiemelte: a múlt heti tesztmérkőzésre 1200 szurkoló volt kíváncsi. Hozzátette, hogy csapatuk számára a magyar első- és másodosztály legfiatalabb keretével egyértelműen az NB I-be való feljutás a cél.

A Vasas pénteken avatja fel hivatalosan az új stadiont, 16 órától ingyenes családi programokkal, a Vasas és a Magyar Öregfiúk Válogatott mérkőzésével várják az érdeklődőket. Az ünnepélyes megnyitó 19.30 órakor kezdődik, a Dunaszerdahely elleni avatómérkőzés pedig 20.30-tól veszi kezdetét.

Az új Illovszky Rudolf Stadiont 2017 márciusában kezdték el építeni, a beruházás költsége 8,130 milliárd forint volt.

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Változott a nyitóforduló menete az OTP Bank Ligában
Miután a kispestiek kérésére a két csapat megegyezett egymással az MLSZ hozzájárult, hogy felcserélődjenek a Honvéd–DVTK párharc 1. és 12. fordulós pályaválasztói jogai az OTP Bank Ligában.
OTP Bank Liga