Musorujsag
Élő Eredmények

Fegyelmi eljárást kezdeményezett a Kisvárda renitens kapusa ellen

Fegyelmi eljárást kezdeményezett a Kisvárda renitens kapusa ellen

kisvardafc.hu
A 2018/2019-es NB I-es szezon 9. helyén végző Kisvárda június 24-én kezdte meg a felkészülést a következő idényre. Nem zajlott azonban zökkenőmentesen ez az időszak a klub számára, ugyanis az együttes brazil kapusa, Felipe nem tért vissza Magyarországra, életjelet sem adott magáról. A Kisvárda vezetősége az ügy hátteréről és a következményekről is beszél a klub hivatalos honlapján.

„Felipe nem érkezett meg a felkészülés június huszonnegyedikei kezdetérevágott bele a tények ismertetésébe Révész Attila sportigazgató a kisvardafc.hu oldalon. – Azóta sem kapcsolódott be a munkába, és még csak életjelet sem adott magáról. A közösségi média különböző csatornáin látjuk, hogy él és virul, láthatóan jól érzi magát Brazíliában.”

A klub természetesen érdeklődött a hálóőr hogyléte felőle, a játékos ügyvédje az elmaradást Felipe fogának kezelésére fogta, azonban mikor a Kisvárda az orvosi papírokat kérte, nem kapta meg: „ehelyett Felipe jogi képviselője azt firtatta, miként tudnánk felbontani a szerződését”.

„Klubunknak kutya kötelessége még ebben a helyzetben is megőriznie az értékeit, és ha a munkavállaló elvárja a szerződéses kötelezettségek teljesítését, akkor ez a mi részünkről is így van – folytatta a sportigazgató. – Arról nem beszélve, hogy Felipe nyilvánvalóan provokál bennünket, és azt szeretné elérni, hogy bontsuk fel a szerződését. Ha ezt megtesszük, akkor az ő malmára hajtanánk a vizet, hiszen szabadon igazolhatóvá válna. Különböző forrásokból arról értesültünk, hogy Felipe már nem akar visszatérni Magyarországra, bár ennek ellentmond, hogy a kisvárdai lakásában hagyta több személyes dolgát is. Azt sem tudjuk, hogy folytatni kívánja-e pályafutását, mert a jelek szerint nincs edzésben.”

A klub természetesen nem tétlenkedik; hivatalos felszólítást küldött az érvényes szerződéssel rendelkező kapusnak, az elmulasztott napok miatt fegyelmi eljárást kezdeményeztek vele szemben.

„Tájékoztattuk arról is, hogy kártérítési perre is készülünk vele szemben. Meglátjuk, erre hogyan reagál, más kérdés, hogy milyen fogadtatásban részesülne a részünkről és erkölcsileg mennyire lenne aggályos a visszafogadása abban az esetben, ha esetleg mégis meggondolná magát. Ebben a helyzetben meghosszabbítottuk Mihai Minca szerződését, neki Zöldesi Illéssel kell megharcolnia kapusposzton a csapatba kerülésért” – zárta szavait Révész Attila sportigazgató.

További tartalmak