Musorujsag
Élő Eredmények
 

Rebrov: Készen állunk

mti
Szerhij Rebrov vezetőedző szerint a Ferencváros labdarúgócsapata meg fogja állni a helyét a bolgár Ludogorec elleni Bajnokok Ligája-selejtezőn, melynek első felvonását szerdán rendezik.

A Ferencváros–Ludogorec BL-selejtezőt az M4 Sport és az m4sport.hu is élőben közvetíti, ahogyan a magyar El-csapatok csütörtöki mérkőzéseit és élőben adja a közmédia.

„Sikerült felkészülni, a fiúk értik, hogy mit várunk tőlük, készen állunk. Nagyon fontos ez a párharc számomra is. Van már BL-tapasztalatom, úgy gondolom, meg fogjuk állni a helyünket” – jelentette ki keddi sajtótájékoztatóján az ukrán szakember, aki kifejtette: csapatának nem kell tartania az ilyen meccsektől.

Szerhij Rebrov (Fotó: m4sport.hu) Szerhij Rebrov (Fotó: m4sport.hu)

Rebrov kitért a kapuskérdésre, mint fogalmazott, minden döntés az övé, de természetesen a stáb többi tagja ad neki javaslatokat és segít a döntésben. Hozzátette, nagyon örül a konkurenciaharcnak, mert szerinte ez a csapat javára válik.

Az előző szezonokban Dibusz Dénes helye szinte megkérdőjelezhetetlen volt a kapuban, ugyanakkor a zöld-fehérek nyáron megszerezték a Budapest Honvédtól a magyar válogatott bő keretében szintén számításba vett Gróf Dávidot.

„Nagyon jó játékosok vannak az ellenfél csapatában, a szezon után jó igazolásokat sikerült végrehajtaniuk a bolgároknak. Talán Marcelinhót tartom a Ludogorec legjobbjának” – mondta az ellenfélről Rebrov, aki szerint az a legfontosabb, hogy a Ferencváros a legjobbját nyújtsa és a saját játékát játssza.

Lovrencsics Gergő Lovrencsics Gergő

„Teljesen mindegy, ki az ellenfél, nekünk elsősorban saját magunkra kell koncentrálnunk. Jó felkészülést végeztünk el – jelentette ki a magyar válogatott Lovrencsics Gergő. – Nagyon bízom a csapatban. Ez a meccs nem itt fog eldőlni, hanem két mérkőzés alapján, de nagyon szeretnénk kihasználni a hazai pálya előnyét.”

A BL-selejtező első fordulójának első felvonását a Groupama Arénában rendezik 20 órától, a visszavágóra jövő szerdán kerül sor Bulgáriában. A főtáblára jutásért négy párharcot kell nyerni, a vesztes még az Európa-ligában próbálkozhat.

Sztojcso Sztojev, a Ludogorec labdarúgócsapatának vezetőedzője szerint együttese azért jött Budapestre, hogy a Ferencváros elleni Bajnokok Ligája-selejtező párharc szerdai első felvonásán olyan eredményt érjen el, amellyel könnyűvé teheti maga számára a jövő heti visszavágót. Nagyon messzire szeretnének jutni a sorozatban, így  ezt a párharcot csak az első lépcsőnek tartják ezen az úton.

„Egy győzelemnek nagyon örülnénk, de a döntetlen is jó lenne a számunkra” – fogalmazott Sztojev, aki szerint a Ferencváros játékosai jó állapotban vannak.

Sztojev elmondta, hogy a felkészülés során nem sikerült ugyan mindent elvégezniük, amit elterveztek, de emiatt nem aggódik, mert a visszavágóig még bepótolhatják az elmaradottakat. A továbbjutási esélyeket nem akarta százalékosan megnevezni, mert szerinte a futball nem matematika. Csapatáról annyit mondott még, hogy a két új szerzemény, Jorginho és Stéphane Badji nincsenek még jó formában, bár előbbi játszott az Afrika Kupán, ám ha szükség lesz rájuk, akkor bevethetik őket. A Lokomotiv Plovdiv elleni Szuperkupa-mérkőzésen megsérült balhátvédről, Anton Nedjalkovról annyit mondott, hogy az utolsó két edzésen már teljes értékű munkát végzett, ezért nem lesz vele gond.

Újságírói kérésre összehasonlította a Ludogorecet tavaly elbúcsúztató Vidit a Ferencvárossal, eszerint az inkább védekező felfogású fehérváriakkal szemben a Ferencváros elsősorban labdabirtoklásra törekszik, s mivel saját csapatára is ez jellemző, ezért szerinte a nézők számára élvezetes lehet a szerda esti mérkőzés. Megjegyezte, egy éve még nem ő irányította a Ludogorecet.

További tartalmak