Újabb paksi középpályás került a Honvédhoz – aztán egy ukrán csatár is

Szerdán két játékossal bővült a Budapest Honvéd kerete: Egerszegi Tamás és Vladyslav Kulach egyaránt egy évre, kölcsönbe érkezik.

Egerszegi Tamás (fotó: honvedfc.hu)
A Honvéd honlapján először a magyar középpályás megkaparintásáról számoltak be. Akárcsak a kedden bejelentett Kesztyűs Barna, Egerszegi is Paksról kerül Kispestre. Az elmúlt szezonban 20 bajnokin jutott szóhoz a 27 éves labdarúgó, aki karrierje kilencedik együttesében teszi magát próbára. Az Újpest neveltje, kölcsönben Siófokon, Gyirmóton és a belga St. Truidenben is megfordult, aztán Diósgyőr, Mezőkövesd, a lengyel Miedz Legnica, majd a Vasas következett a sorban mielőtt Paksra került.

Az ukrán utánpótlásválogatottakat végigjáró Kulach valamennyi támadóposzton bevethető, fiatal kora óta a Shakhtar Donyeck játékosa, de még egyszer sem léphetett pályára az első csapatban, lényegében egymásba kapaszkodó kölcsönjátékok lánca az eddigi pályaíve. Így is 103 mérkőzésig és 20 gólig jutott hazája első osztályában és négy meccs erejéig a török ligába is belekóstolt, a kieső Eskisehirspornál. Tavaly az Európa Liga a csoportkörében kétszer is betalált.

Vladyslav Kulach (fotó: honvedfc.hu) Vladyslav Kulach (fotó: honvedfc.hu)