Musorujsag
Élő Eredmények
×

Jelentősen szigorodik a pirotechnikával való visszaéléseknek a fegyelmi büntetése

m4sport.hu
Az MLSZ bízik benne, ezek a büntetési tételek figyelmeztetőek és visszatartó erővel bírnak.
Budapest, 2019. február 9. Újpesti szurkolók a labdarúgó OTP Bank Liga 20. fordulójában játszott Újpest FC - Ferencváros mérkőzésen a budapesti Szusza Ferenc Stadionban 2019. február 9-én. MTI/Koszticsák Szilárd Újpesti szurkolók az Újpest FC – Ferencváros mérkőzésen a budapesti Szusza Ferenc Stadionban. MTI/Koszticsák Szilárd

A hétvégén kezdődik az elsőosztályú labdarúgó-bajnokság, az OTP Bank Liga. A következő idény a szurkolók számára is több, jelentős változást hoz. A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) ugyanis a korábbinál szigorúbban bünteti a pirotechnika-használatot.

Sipos Jenő, a szövetség szóvivője az M4 Sport Sporthíradó című műsorában elmondta, jelentősen szigorodik  a pirotechnikával való visszaéléseknek a büntetése. 1 millió forintról indul a szankció, és akár 10 millióig is elmehet. Többszöri ismétlődés mellett szektorbezárást is alkalmazhat a fegyelmi bizottság.

Tudomásul kell venni mindenkinek, a stadionokban szűk hely van, sok néző van egy helyen, nem lehet biztonságosan üzemeltetni a pirotechnikát. Ezért tiltja az UEFA és az MLSZ is, és ezért alkalmaz ezzel kapcsolatban nagyon szigorú szabályozást” – mondta Sipos.

Tavaly augusztusban egy öt esztendős gyermek és egy intézkedő tűzoltó is súlyos, maradandó sérülést szenvedett, ezért korábban az európai szövetség (UEFA) pirotechnikai mesterkurzusa után úgy határoztak: szigorodnak a pirotechnikai eszközök illegális használatával kapcsolatos döntések.

Mindenkinek meg kell értenie, lehet hangos, szenvedélyes szurkolás, de pirotechnika nem lehet a stadionokban. Lehet mondani, hogy nagyon szép, de csak addig amíg nincs súlyos sérülés, ezt pedig nem szabad megvárnunk. Bízunk benne, hogy ezek a büntetési tételek mindenképpen figyelmeztetőek és visszatartó erővel bírnak” – mondta a szóvivő.

A jövőben sárga és piros lapokat a vezetőedzők és a kispadon ülő többi stábtag is kaphat a jövőben. További fontos újítás, hogy zárt kapus mérkőzések esetén a szabályzat lehetőséget ad 14 év alatti gyermekek beengedésére a stadionba 20 fős csoportokban, egy felnőtt kísérővel.

Ugyancsak fontos szabályozás, hogy nem lehet különbséget tenni hazai és vendégszurkoló között a kedvezmények tekintetében sem: mostantól még szigorúbban ellenőrzik, hogy a rendező klub megadja-e ugyanazt a jegyárkedvezményt a vendégszurkolóknak is, amit a hazai drukkerek megkapnak.

Beszélt a válogatott legközelebbi, szlovákok elleni mérkőzéséről is, melyre egy hónappal a meccs előtt, azaz augusztus 9-én kezdődik a jegyértékesítés.

További tartalmak