Musorujsag
Élő Eredmények

A Honvéd tulajdonosa úgy véli, ilyen nem fordulhat elő a futballban

m4sport.hu
A sportvezető nem érti, ha az UEFA szerint senki nem volt veszélyben, akkor a rendőrségi parancsnok miért nem vállalta azt, hogy ha lefújják a meccset, tudja garantálni a biztonságot a stadionban és azon kívül.

honvédbíró

Az Európai Labdarúgó Szövetség elutasította a Budapest Honvéd beadványát, melyben megóvta a Craiova elleni Európa Liga-selejtezős mérkőzést a 120. percben történt incidens miatt és a pályán elért eredményt hagyta jóvá. Az üggyel kapcsolatban kedden 11:30-kor tart sajtótájékoztatót a Honvéd.

Az UEFA azzal indokolta az elutasítást, mivel a botrányos események a 119., tehát az utolsó előtti percben történtek, így véleményük szerint az már nem befolyásolta a mérkőzés végkimenetelét. Mendelényi Dániel, a Honvéd tulajdonosa az M4 Sport Sporthíradójában elmondta, nem hagyják ennyiben a történteket.

A sportvezető kitért arra is, hogy számára elfogadhatatlan a szövetség azon véleménye, hogy „ilyen a futball”, a játékosoknak meg kell szokniuk, hogy nyomás alatt játszanak és egyébként is senki nem volt veszélyben.

Én ezt nem hiszem, hogy nem voltak megfélemlítve a játékosok a pályán. Csak és azért folytatták mert a rendőrségi parancsnok nem vállalta azt hogy tudja garantálni a biztonságot sem a stadionban, sem azon kívül. Most akkor volt biztonság vagy nem volt? Mi akik ott voltunk, szeretnénk a gyermekeinket kivinni a meccsekre és azt szeretnénk ilyen ne fordulhasson elő” – mondta a sportvezető.

Megyünk tovább jogi úton. Futballnyelven fogalmazva, az első félidőt elvesztettük, de most jön a második és mi nekifutunk ennek is. Nem tudni, kiket hallgatott meg az UEFA, gyakorlatilag túl akart lenni az egészen, tessék továbbmenni, nincs itt semmi látnivaló, hagyjuk ezt abba. De mi nem hagyjuk, megyünk tovább, mert az elfogadhatatlan, hogy a melegítő játékosainkat dobálják köpködik” – összegzett Mendelényi.

 

További tartalmak