Gera kihirdette első keretét

Gera Zoltán kihirdette első keretét az U21-es válogatott élén, a jövő heti összetartásra 28 játékost vár.

Gera Zoltán (fotó: MLSZ)
„Azért tartottam fontosnak, hogy az első felkészülési mérkőzések előtt összejöjjünk néhány napra, mert jókora lemaradásban vagyunk azokhoz a riválisokhoz képest, akik már tavaly novemberben megkezdték a közös munkát. Két nap alatt behatároltak a lehetőségeink, de a rendelkezésre álló rövid időben igyekszünk minél jobban megismerni a kerettagokat, és természetesen ők is megismerhetik a mi elképzelésünket az előttünk álló közös munkáról, illetve arról a játékstílusról, amit képviselni fog a válogatott a következő időszakban. Erre az összetartásra még nem tudtuk meghívni a külföldön szereplő futballistákat, de a bő keret tagjainak több mint feléről pontosabb képet kaphatunk az őszi mérkőzések előtt, ami nagyban segíti a további munkánkat”idézi az mlsz.hu Gerát.

A hétfőtől keddig tartó összetartás tehát az ismerkedés jegyében telik, egy hónap múlva pedig kétszer is pályára lép a válogatott. Idén összesen hat meccset játszik, az elsőt szeptember 6-án Dánia ellen idegenben, majd négy nappal később a Pancho Arénában látja vendégül Norvégiát. Valamennyi találkozó felkészülési mérkőzés lesz, ugyanis Magyarország jövőre – Szlovéniával – társházigazdaként látja vendégül az U21-es Európa-bajnokság mezőnyét.

keret:

kapusok: Demjén Patrik (ZTE), Varga Ádám (Soroksár), Bese Balázs (MTK Budapest), Zöldesi Illés (Kisvárda)

védők: Bolla Bendegúz (ZTE), Kovács Krisztián (Győri ETO), Takács Zsombor (Ferencváros), Szilágyi Zoltán (Vasas), Nagy Zsombor (MTK Budapest), Tóth Bence (Vasas), Gergényi Bence (ZTE), Deutsch László (Csákvár), Szalai András (Paksi FC)

középpályások: Csonka András (Soroksár SC), Hinora Kristóf (Vasas), Kovács Milán (Vasas), Tajti Mátyás (DVTK), Banó-Szabó Bence (Budapest Honvéd), Szabó Bence (DVTK), Daróczi Zoltán (Vasas), Kiss Bence (Haladás)

támadók: Csernik Kornél (Soroksár SC), Kiss Tamás (Puskás Akadémia), Kovácsréti Márk (Kisvárda), Szánthó Regö (Győri ETO), Kundrák Norbert (Soroksár SC), Bíró Bence (Guimares), Dragóner Filip (Mezőkövesd)