Lanzafame visszatért Kispestre - hivatalos

A Ferencváros olasz támadója, Davide Lanzafme visszaigazol korábbi csapatához, a Budapest Honvédhez – derült ki a Budapest Honvéd Facebook-oldalán közzétett videóból.

Igaz, a rövid videóban nem látható a 32 éves játékos arca, de a CIAO! - felirat sejteti, tetoválása miatt pedig biztosak lehetünk benne, hogy Davide Lanzafame látható a felvételeken.A klub hivatalos oldalán nem sokkal később közzétett fényképből már egyértelmű, az olasz támadó visszatért Kispestre.

A korábbi közönségkedvenc kölcsönbe, kötelező kivásárlási opcióval tér vissza a klubhoz.

A klub honlapjának adott interjújában elárulta, örömmel tér vissza immár harmadszor a kispesti csapathoz.

„Egy olyan helyre térek vissza, ahol nagyon jól éreztem magam, amely a második otthonom, s mindenki tudja, milyen sokat jelent olyan helyen lenni, ahol jól érzi magát az ember. Szeretnék ugyanolyan jó dolgokat elérni, mint a múltban, noha tisztában vagyok azzal, hogy ez nem lesz egyszerű  – hozzátette, a viharos távozás ellenére szeretné boldoggá tenni a szurkolókat. – Egy szakítás akkor igazán hangos, amikor a felek szeretik egymást, amikor mély érzelmek vannak mindkét részről, a tavaly nyári távozásom is egy ilyen szituáció volt. Úgy vélem azonban, ezt írta meg a sors, és nem is szeretnék sokat beszélni a múltról, a jövőbe akarok tekinteni. Az biztos, hogy szeretnék újra valami szép dolgot elérni, amellyel a szurkolókat is boldoggá tehetem. Ezért vagyok itt."

Lanzafame 2013-ban , valamint 2016-tól 2018-ig volt a Budapest Honvéd játékosa, ahonnan másfél millió euróért igazolt a Ferencvároshoz. A támadó 2018 nyarán érkezett az FTC-hez, az előző szezonban részese volt a 30. bajnoki cím megszerzésének, az NB I-ben 16, a Magyar Kupában további egy gólt szerzett. A Bajnokok Ligája-selejtező második körében két gólt is szerzett a máltai Valletta ellen.

A Budapest Honvéd nem kezdte jól a 2019/2020-as OTP Bank Liga-szezont, első mérkőzésén 2-1-re a DVTK-tól, második meccsén 3-1-re a Pakstól kapott ki, így két forduló után pont nélkül áll Guiseppe Sannino együttese.