Megtartotta első edzését Gera Zoltán az U21-es válogatott élén – fotók

Múlt heti kerethirdetése után hétfőn megtartotta első edzését az U21-es válogatott újonnan kinevezett szövetségi edzője, Gera Zoltán.

A 2021-es magyar-szlovén társrendezésű Európa-bajnokságra készülő U21-es válogatott szeptemberben Dániában játssza le első felkészülési mérkőzését, de a közös munka már ezen a héten megkezdődött egy kétnapos összetartással. Az edzőtáborozás az ismerkedés jegyében telik, az új szakmai stáb hétfőn és kedden dolgozhat együtt a meghívott játékosokkal.

A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!„Azért tartottam fontosnak, hogy az első felkészülési mérkőzések előtt összejöjjünk néhány napra, mert jókora lemaradásban vagyunk azokhoz a riválisokhoz képest, akik már tavaly novemberben megkezdték a közös munkát. Két nap alatt behatároltak a lehetőségeink, de a rendelkezésre álló rövid időben igyekszünk minél jobban megismerni a kerettagokat, és természetesen ők is megismerhetik a mi elképzelésünket az előttünk álló közös munkáról, illetve arról a játékstílusról, amit képviselni fog a válogatott a következő időszakban. Erre az összetartásra még nem tudtuk meghívni a külföldön szereplő futballistákat, de a bő keret tagjainak több mint feléről pontosabb képet kaphatunk az őszi mérkőzések előtt, ami nagyban segíti a további munkánkat” – nyilatkozta az mlsz.hu-nak még a szerdai kerethirdetéskor Gera Zoltán.

2019-ben hat felkészülési mérkőzés vár az U21-es válogatottra:
09.06. Dánia–Magyarország
09.10. Magyarország–Norvégia
10.11. Magyarország–Horvátország
10.15. Szlovénia–Magyarország
11.14. Észak-Írország–Magyarország
11.18. Magyarország–Ausztria