Zsótér: Egy játékosnak elsősorban a pályán kell beszélnie

Zsótér Donát elmúlt időszaka maga a hullámvasút: az Újpesttel vereség a Puskás Akadémia ellen, majd egy szerencsétlen nyilatkozat és utána magyarázkodás, hogy aztán Miskolcon góllal segítse csapatát nagyon fontos három ponthoz. De úgy tűnik, a lila-fehér gárda tízesét nem érintették meg túlságosan a történtek.


„Erősnek éltem meg az elmúlt időszakot, szerencsére erősnek tartom magam fejben, és a csapat is erős volt, úgy tűnik, hogy végre sikerül kilábalnunk ebből a gödörből. Megnyertük az első mérkőzésünket, ami nagyon jót tett lélektanilag mindenkinek. Minden mérkőzésemen arra törekszem, hogy a legjobbamat nyújtsam, és hogy a csapatot mindig előtérbe tudjam helyezni. Bízom benne, hogy mostantól fölfelé fogunk menetelni, és ilyen jó játékkal fogjuk tudni nyerni a mérkőzéseket” – nyilatkozta az M4 Sportnak az Újpest középpályása.

Kaptam rossz visszhangot is, de a legtöbb az pozitív volt, hiszen én mindig a szurkolók mellett állok, és nagyon szeretem őket, hiszen ők hétről-hétre itt vannak, és támogatnak is minket. Mindig megmutatják ők is minden egyes alkalommal, hogy mi is azaz Újpest, és hogy mit is képviselnek ők. A tetteimért szoktam vállalni a felelősséget, de egy játékosnak elsősorban a pályán kell beszélnie, és a tettekkel kell megmutatnia, hogy mit is képvisel valójában. Ez nekem és a társaimnak is sikerült a hétvégén, most ezt folytatnunk kell, és még egy lapáttal rá kell tennünk. Hétről-hétre még keményebben kell dolgoznunk, hogy ezt a sorozatot folytathassuk.”

Zsótér Donát kacsintása a Sevilla ellen lőtt bombagólja után. Zsótér Donát (forrás: M4 Sport)Az Újpest a Puskás Akadémiától hazai pályán elszenvedett 3–1-es vereség után idegenben verte 2–1-re a DVTK-t. A harmadik fordulóban a Honvéd ellen magabiztos győzelmet arató Paksot látja vendégül Nebojsa Vignjevics együttese, kérdés, ezúttal melyik arcát mutatja.

„A pofonok után fel kell állni minél hamarabb, ez a legfontosabb. Le kell vonni a következtetéseket, és a következő mérkőzésen még többet hozzáadni a játékhoz. Ez így is alakult, nagyon örülünk ennek a 3 pontnak, és nem szeretnénk még egy olyan időszakot átélni, mint ami volt” – jegyezte meg Zsótér.

Az idegenbeli győzelmet klasszikus csatár nélkül harcolta ki Nebojsa Vignjevics együttese. Némileg meglepő módon Zsótér szerint nem feltétlenül hiányzik egy klasszikus támadó a keretből.

„Ehhez a kombinatív játékhoz nem kell egy erős csatár, akire felíveljük a labdákat, de Koszta is itt van. Az Obinnával is megoldottuk, földön játszottunk, ezt gyakoroltuk, ez ült, reméljük ez jönni fog.”

Zsótér kispesti időszakában remek barátságot ápolt Davide Lanzafaméval, aki a szárnyai alá vette a fiatal tehetséget. Így adódik a kérdés, hogy vajon hogyan fogadta az olasz játékos visszatérését a piros-fekete együtteshez?

(fotó: www.facebook.com/honvedf) (fotó: www.facebook.com/honvedf)„Nem nagyon ért meglepetésként, az ért meglepetésként, amikor ő elment a Fradiba, de amennyire ő szereti a Honvédot, sokat jelentett neki ez a bajnoki cím, számítottam rá, hogyha el is megy, vissza is jön. Remek játékos, remek ember, nagyon jól kijöttem vele, jó az összhang, még ha sokan mondják is hogy néha furcsa, de számomra nem az, hanem maximalista, nagyon akar. Győzni akar, mindenkinél jobban, ezért tud ilyen jó játékos lenni.”

De térjünk vissza Újpestre – illetve egészen pontosan Angyalföldre – ahol az Újpest a Paksot fogadja a harmadik fordulóban:

„Így hogy Böde Dániel visszatért Paksra, ő azért egy robosztusabb csatár, akire jobban oda kell figyelni, minden mozdulata életveszélyes, de a hétvégén nagy fölénnyel nyertek. Csak saját magunkkal szeretnénk foglalkozni, mi tudjuk, hogy mit képviselünk, és ezt szeretnénk ráerőltetni a Paksra is.”