Nagy Ádám góllal mutatkozott be Bristolban első hazai meccsén

Kétgólos győzelmével méltó bosszút állt a Bristol a QPR-n a hétközi kupabúcsúért.Lejátszotta második bajnoki mérkőzését Nagy Ádám a Bristol City együttesében. A Bolognától érkezett magyar játékosnak ez volt az első meccse hazai közönség előtt a Championshipben.

A mérkőzés előtt a klub honlapja épp őt szólaltatta meg a bemutatkozás kapcsán. A válogatott középpályás elmondta, nagyon izgatott az első hazai meccse előtt, hiszen számára és a csapat számára is elvárás, hogy hazai pályán mindenki ellen győzelemre törekedjenek.

Külön kiemelte, csalódottak a hétközi Carabao Cupban elszenvedett vereség miatt, ahol épp a szombati ellenfél, a QPR búcsúztatta őket büntetőkkel. (Nagy csereként 19 percet játszott) Ugyanakkor ez a vereség plusz motivációt adott mindenkinek.

Ezt mi sem bizonyítja jobban, hogy a Bristol magabiztos játékkal, 2-0-ra nyert, ráadásul az első gólt a magyar játékos szerezte, lapos lövéssel talált a kapuba. A szünetben kisebb sérülése miatt ugyan le kellett cserélni, de így is jelentős szerepe volt a 2-0-s győzelemben, mellyel a Bristol megelőzte riválisát, hiszen szezonbeli első sikerével feljött a 10. helyre, három ponttal lemaradva a feljutást jelentő helyektől.

A találkozó után a Bristol Post osztályozta a játékosokat és három játékos - köztük a magyar középpályás kapta a legjobb, 8-as osztályzatot. A lap szerint remekül játszott, végig aktív volt, gólja pedig nagyon fontos volt a csapat számára. Bokasérüléséről egyelőre nem tudtak többet mondani. A futballstatisztikákkal foglalkozó whoscorednél viszont őt választották a mérkőzés legjobbjának. 


Ez nem véletlen, hisze az előző, Birmingham elleni meccshez hasonlóan, ezúttal is 94 százalékos pontossággal passzolt, mindössze két rossz passza volt a 45 perc alatt amit a pályán töltött.