Musorujsag
Élő Eredmények

A Fradi nem került közelebb az EL csoportköréhez Litvániában

M4 Sport
A Ferencváros gól nélküli döntetlennel kezdte az Európa Liga csoportköréért zajló rájátszást a litván Suduva otthonában.

Európa Liga, rájátszás, 1. mérkőzés:
FK Suduva (litván) – Ferencváros 0-0
Marijampole, 6000 néző, v.: Schüttengruber (osztrák)
sárga lap: Zivanovic (87.)

Suduva: Kardum – Svrljuga, Kerla, A. Jankauskas, Hladik, Zivanovic – Matulevicius, Verbickas, Topcagic (Vezevicius, 92.) – Renan (E. Jankauskas, 78.), Tadic (Gotal, 70.)

Ferencváros: Dibusz – Lovrencsics G., Blazic, Dvali, Heister – Nguen (Bőle, 87.), Sigér, Skvarka (Varga, 76.), Haratin, Zubkov – Boli (Priskin, 67.)

Valamelyest jobban kezdett a litván bajnok, de a Ferencváros hamar rendezte a sorait, így kiegyenlítetté vált a mérkőzés, miközben a vendégcsapat birtokolta többet a labdát. A kezdeti bizonytalankodás után a zöld-fehérek kiválóan szűrték a hazai akciókat, így a Suduva nemigen jutott el Dibusz kapujáig, azonban a Ferencváros támadásaiból is hiányzott a kreativitás, így nem született gól a szünetig.

A folytatásban fokozódott a magyar együttes mezőnyfölénye, ugyanakkor helyzetekben ez nem nyilvánult meg, mert a litvánok továbbra is szervezetten védekeztek, támadásokra ezzel együtt nem futotta az erejükből. Az utolsó negyedórában a Ferencváros mindent megtett a győztes gól megszerzéséért, akadtak helyzetei is, de a litván kapusnak nem kellett bravúrt bemutatnia, hogy megóvja kapuját, így a jövő csütörtöki, budapesti visszavágóra maradt a döntés, amelyen a Fradi 15 év után harcolhatja ki a csoportkörös szereplést.

Hatalmas Ferencváros-fölény, gól nélkül - a mérkőzés statisztikája (forrás: M4 Sport) Hatalmas Ferencváros-fölény, gól nélkül – a mérkőzés statisztikája (forrás: M4 Sport)

Értékelések:

A visszavágót jövő csütörtökön 20 órától élőben közvetítjük az M4 Sporton és az m4sport.hu-n.

Array
(
    [replacement] => [galleryreference id="1276881"]
    [shortcode] => 
		
		

    [title] => Suduva–FTC 0-0 – EL-rájátszás
    [image] => https://cdn.cms.mtv.hu/wp-content/uploads/sites/10/2019/08/K_EPA20190822184-1024x682.jpg
    [alignment] => aligncenter
)

További tartalmak