Musorujsag
Élő Eredmények

A szabályváltozás alapján tizenegyes járt volna a Fradinak

M4 Sport
Hiába a hajrábeli egyértelmű mezőnyfölény, a rájátszás első meccse után a Ferencváros nem került közelebb az Európa Liga csoportköréhez a Suduva otthonában, leginkább a meddő támadójátéka miatt, de egy tizenegyes is elmaradt a javára.

Az odavágó második félidejében már egyértelműen a magyar csapat dominált, kétszer annyi támadást indított, az utolsó fél órában hetven százalék felett birtokolta a labdát, a 75. percet követően pedig nyolcszor próbálta meg bevenni a hazaiak kapuját, eredmény nélkül.

A 74.-ben azonban valóban komoly gólszerzési lehetőséghez juthatott volna a Fradi, de a Tokmac beadása utáni kezezésnél elmaradt a büntető.

A jogos büntető. Ugyanis a nyári szabályváltozások külön kitérnek az ilyen és ehhez hasonló becsúszásoknál, blokkolásoknál kezet érő labdákra. Ugyebár már megkülönböztetünk támadó és védő kezezést, mely értelmében előbbi esetében semmilyen módon nem találkozhat a kéz a labdával.

A védőknél azonban továbbra is megmarad a mérlegelés lehetősége. De nem mindig. A litván játékos mozdulata az új szellemben már felelőtlen mozdulatnak minősül, mivel becsúszásnál csak a földön támaszkodó karhoz érő labda nem számít szabálytalannak (még a gólvonalon sem), de a testtől ellendülő karra ez már nem érvényes, ahogy semmilyen vállmagasságig vagy fölé emelt kéznél sem. Ilyenkor már a futballista vállalja a kockázatot, hogy azzal blokkoljon, hiába tekinthető önkéntelennek a mozdulat, nem ez a szempont a mérvadó.

Mivel az EL selejtezőiben nincs VAR, az osztrák játékvezető, Schüttengruber egyedül döntött, nem jól.

Elmaradt tizenegyes ide vagy oda, a Ferencvárosnak a visszavágóra mindenképp javítania kell a helyzetkihasználásán, ahogy azt Szerhij Rebrov vezetőedző is elmondta a lefújást követően.

Az FTCSuduva EL-selejtezőt  jövő csütörtökön 20 órától élőben közvetítjük az M4 Sporton és az m4sport.hu-n.

További tartalmak