Musorujsag
Élő Eredmények

Az elmúlt évek alapján a Mezőkövesd is bajnokesélyes

m4sport.hu
Amíg a hibátlan Fehérvárnál elvárás a bajnoki cím, addig a szintén tökéletes Mezőkövesd esetében valószínűtlen bravúr lenne.
Mezőkövesd (Fotó: m4sport.hu) Mezőkövesd (Fotó: m4sport.hu)

A labdarúgó OTP Bank Liga negyedik fordulója után a MOL Fehérvár és a Mezőkövesd egyaránt hibátlan teljesítménnyel, 12 ponttal áll a tabella élén. (A Debrecennek vagy a Ferencvárosnak is lehetne ennyi, de elmaradt meccseik vannak.) Ugyanakkor a Honvéd és a Kaposvár négy meccs után is pont nélkül áll. Mi lett azokkal a csapatokkal, akik az elmúlt években így kezdték a szezont?

Az előző szezonban négy forduló után a Fradi és a kispestiek is hibátlanok voltak, míg a Kisvárda volt az egyetlen csapat, amelyik négy meccs alatt nem szerzett pontot. A bajnokság végén a zöld-fehérek az első, míg a fővárosi rivális a negyedik helyen végzett és végül a várdaiaknak sem kellett izgulni a kiesés miatt, hiszen a 9. helyen végeztek.

Tavalyelőtt nem volt olyan csapat, amelyik ilyen kiemelkedően kezdett volna, négy forduló után a Honvéd és a Vidi állt az élen 2-2 győzelemmel és döntetlennel. A tabella végén a Puskás 1, a DVSC 2 ponttal állt. A bajnokságot végül a fehérváriak nyerték, a kispestiek a negyedikek lettek, míg a Loki az 5., a Puskás a 6. lett.

Három éve szintén nem volt hibátlan csapat négy forduló után, a Fradi 10 ponttal vezetett a 9 pontos Vasas előtt, míg a tabella alján a a Gyirmót és az MTK állt 2 illetve 1 ponttal. A bajnokság végén a Fradi a 4, a Vasas a 3. lett, a két kieső pedig a rajtnál beragadó csapatok, a Gyirmót és az MTK voltak.

A 2015/16-os szezonban a Fradi alaposan bekezdett, négy forduló után hibátlan volt, végül 21 pontos előnnyel meg is nyerte a bajnokságot. Ugyanilyen sima volt a kiesés is, hiszen az elején beragadó Békéscsaba simán kiesett.

Soha nem látott sorozat a mezőkövesdiektől

Nem elég, hogy egyszer sem rajtoltak még ilyen jól, elsőosztályú történetük során még soha nem nyertek zsinórban négy meccset.

Tavaly a 7. és a 11. forduló között volt egy ötmeccses veretlenségi sorozatuk négy győzelemmel és egy döntetlennel, de a négy nyert meccs nem egymás után volt. A bajnokság utolsó négy fordulójából hármat ugyan megnyertek, de a zárófordulóban Kisvárdán kikaptak.

Két éve volt ugyan egy nyolcmeccses veretlenségi sorozat, melyben négy győzelem és négy döntetlen szerepelt, de akkor sem sikerült egymás után négy meccset nyerni. A bajnokság végén azért még csináltak egy három meccses győzelmi szériát.

A 2016/17-os szezonban is volt egy hétmeccses veretlen sorozat öt győzelemmel és  két döntetlennel, de itt sem volt, négy egymás utáni siker. Legelső, 2013/14-es szezon során pedig összesen volt hat győzelmük.

További tartalmak