Hornyák Zsolt: Éreztük az öltözőben, hogy ezt a mai Fradit meg tudjuk verni

Az OTP Bank Liga 4. fordulójának vasárnapi játéknapján a címvédő Ferencváros meglepetésre 4–1-re kikapott a Puskás Akadémia otthonában. A találkozó után a főszereplők értékeltek az M4 Sportnak.

„Ez nem a Ferencvároshoz méltó játék és hozzáállás” – nyilatkozott csalódottan a zöld-fehérek egyik legrutinosabb játékosa, Leandro. A brazil-magyar kettős állampolgárságú labdarúgó kiemelte, sok szurkolójuk elkísérte a csapatot, azonban nem ezt érdemelték volna, „sokkal jobban kellene harcolni, agresszívan játszani, ha nem megy a foci”.

Igaz, a mérkőzés elején hátrányba került a Puskás Akadémia, a félidő vége előtt azonban egyenlíteni tudott, Hornyák Zsolt vezetőedző pedig érezte a belső erőt játékosaiban: „Megmondom őszintén, nagyon éreztük az öltözőben, hogy ezt a mai Fradit meg tudjuk verni.”

A szakember már az első játékrészben lecserélte a Ferencváros góljánál nagyot hibázó Radics Mártont, de reméli, fiatal játékosa hamar túlteszi magát a történéseken: „Még ki kell küszöbölni ezeket a gyerekes hibákat, de ez a rizikója annak, ha egy Puskás Akadémiánál fiatalokkal akarunk dolgozni. Persze ez nem kellemes dolog, de belevágtunk úgy, hogy nevelünk is és eredményt is akarunk” – mondta.

A fővárosiakat irányító Szerhij Rebrov a karaktert hiányolta együtteséből, amelyben több olyan futballista kapott lehetőséget Felcsúton, aki eddig kevés játékperchez jutott: „Lehet, mérgesek rám, mérgesek a klubra, hogy nem játszanak annyit amennyit. Ma amit a pályán láttam a Puskástól, hogy mindenki akart győzni és akart harcolni.”