„Majdnem elsírtam magam” – nyilatkozatok az NB I. szombati játéknapja után

Disztl László a négygólos vereség ellenére is elégedett volt játékosaival, a játékvezető ténykedésével már kevésbé. A négy vereséggel kezdő Giuseppe Sannino tisztában van a helyzetével, az egyesület döntését várja. Nyilatkozatok az OTP Bank Liga negyedik fordulójának szombati mérkőzései után.

Kuttor Attila, a Diósgyőrben háromgólos győzelmet arató, a bajnokságot négy sikerrel kezdő Mezőkövesd edzője az M4 Sportnak, hogy fogalmazott, továbbra is teszik a dolgukat alázattal, megpróbálnak minden mérkőzésre a legjobb tudásukkal felkészülni. „Ebben gondolkodunk csak, semmi másban.”

Fernando Fernandez, a DVTK trénere szerint jól kezdték a mérkőzést a helyzeteik is megvoltak, az első bekapott gól viszont mindent megváltoztatott.

A vendégek harmadik gólját szerző Cseri Tamás elmondta, sikerült jól felkészülniük az ellenfélből. „Tudtuk, hogy mi a Diósgyőr gyenge pontja, és ha nyugodtan játszunk, akkor jönni fognak a helyzetek.”

A paksi győzelmével továbbra is százszázalékos MOL Fehérvár edzője, Marko Nikolics természetesen elégedetten nyilatkozott, a mérkőzés utolsó periódusában azonban látott problémát. „Talán kicsit korábban abbahagytuk ma ezt a mérkőzést.”

Szivics Tomiszlav, a Paks trénere szerint sokat javult csapata az elmúlt két hónapban, de még sokat kell dolgozni. „Jó meccset játszottunk, de egy ilyen jó csapat egyből megbünteti a hibákat.”

Négy zalaegerszegi gólt hozott az újoncok kaposvári csatája, amelyen a házigazdák korán emberhátrányba kerültek, ráadásul Karakó Ferenc játékvezető nem adott meg egy szabályos gólt nekik.

Disztl László vezetőedző a 0–4 ellenére megdicsérte a kaposvári játékosokat, a játékvezető ténykedését azonban nem hagyta szó nélkül. „A 0–4 ellenére nagy dicséret illeti a csapatot, hiszen nagyszerűen küzdöttek. Jobban kezdtünk az ellenfelünknél, utána jött egy kiállítás és egy könnyen megítélt tizenegyes, ami nagyban befolyásolta a mérkőzést. A 70 perces emberhátrányban a csapat megmutatta, hogy igenis itt a helye az NB I-ben. A második félidő elején rúgtunk egy gólt is, ami szerintem szabályos volt, de a bíró visszavonta. Nem igazán volt szerencsés számunkra a bírói ténykedés.”

A ZTE-t irányító Dobos Barna szerint jó teljesítményt nyújtottak játékosai, a kiállítás pedig számukra pozitívan befolyásolta a mérkőzést.

A Honvéd vendégeként 3–2-es győzelmet arató Debrecen edzője, Herczeg András úgy értékelt, hogy a vezetés megszerzése után a Honvéd minden erőtartalékát mozgósította, a második félidőben azonban sikerült változtatniuk. „Ismét egy izgalmas mérkőzést játszottunk.”

„Végre megszakadt ez a lassan másfél éve tartó góltalanság. Nagyon örültem neki, majdnem elsírtam magam, remélem, a folytatásban is jönni fognak a gólok” – fogalmazott a vendégek második gólját szerző Haris Attila.

A harmadik honvédos korszaka első két találatát szerző Davide Lanzafame hihetetlennek nevezte a mérkőzést, de természetesen nem volt elégedett. „Tudtuk, hogy a Debrecen jól fog játszani, ma viszont még a szerencse is velük volt. Meg kell beszélnünk, min kell javítanunk.”

Giuseppe Sannino, a négy vereséggel kezdő Honvéd vezetőedzője vállalja a felelősséget a kudarcért, de szerinte a játékosai mindent megtettek a sikerért. „Sajnos az eredmény nem mindig a teljesítményen múlik, ezt láthattuk ma is, de a játékosaim minden tőlük telhetőt megtettek. Ami a jövőmet illeti, arról az egyesületnek kell döntenie, de az biztos, hogy négy vereség után a szurkolók és a vezetők sem elégedettek.”

Miriuta László, az Újpestet 2–0-ra verő Kisvárda trénere elégedett a négy forduló alatt szerzett kilenc ponttal, de szerinte hosszú még az út. „Most boldog vagyok, de nem szabad lazítanunk, mert a jövő héten már nagyon nehéz meccs vár ránk. Dolgozni kell tovább keményen és koncentrálni.”

A mérkőzésen duplázó Gheorghe Grozav szerint a csapategység a siker titka. „Küzdünk egymásért, kilenc pontunk van és nagyon nehéz lesz bennünket idén megverni. Még egyéves szerződésem van, télig biztosan maradok, aztán majd meglátjuk. Most arra koncentrálok, hogy segítsek a csapaton és egészséges maradjak.”

„Nagyon nehéz úgy nyerni, ha a játékosok nem érkeznek a kapu elé. Voltak egyéni meglátások, amikból próbáltak jó passzokat adni, de ha a tizenhatoson belül nincs olyan ember, aki megfelelően tud érkezni, akkor rendkívül nehéz bármit is elérni – bosszankodott Nebojsa Vignjevic, az Újpest edzője.