Hivatalos: Szalai Ádám visszatér Mainzba

A magyar támadó marad a Bundesligában, ingyen került a Hoffenheimtől a mainziakhoz.

Szalai Ádám a Hoffenheimtől az ugyancsak a német bajnokságban szereplő Mainzhoz igazolt. Mint arról már korábban beszámoltunk, délelőtt már orvosi vizsgálaton vett részt egykori csapatánál.

A klub hivatalos honlapja szerint a válogatott játékos ingyen érkezik a csapathoz. a 31 esztendős labdarúgó kétéves, 2021 nyaráig szóló szerződést írt alá. A támadó 2010 és 2013 között már futballozott az együttesnél, akkor 85 meccsen 24 találatig jutott.

A magyar válogatott alapembere elmondta, rendkívül érzelmes pillanat volt számára az aláírás. Voltak más ajánlatai is, de boldog, hogy nem kapkodta el a döntést. "Jó itt lenni, belülről érzem, hogy a legjobb döntés, amit hozhattam, a Mainzhoz való visszatérés volt. Várom az új kihívást és hogy újra a pályán lehessek a Mainz mezében” – mondta a klub honlapjának, saját Facebook-oldalán pedig elköszönt a szurkolóktól.

„Kedves TSG-rajongók!


Nagyon köszönöm az elmúlt öt évben tőletek kapott támogatást. Szeretnék visszaemlékezni az együtt töltött pillanatkora. Most azonban eljött az idő, elválnak útjaink.


A legjobbakat kívánom!


A ti Ádámotok.”


Szalai az újpesti és a stuttgarti utánpótlásból kinőve a Real Madrid második számú csapatánál, a Castillánál folytatta, amit előbb a Mainz – kölcsönben, majd végleg –, később a Schalke és a Hoffenheim követett, utóbbi 2016 tavaszán fél évre elengedte a Hannoverhez.