×

Rutinos, BL-t megjárt középpályást igazolt az Újpest

A bajnokságot a reméltnél gyengébben kezdő Újpest FC szerződtette a 33 éves Szakály Pétert.

Szakály Péter és Kabát Péter, az Újpest FC sportkoordinátora (Forrás: ujpestfc.hu) Szakály Péter és Kabát Péter, az Újpest FC sportkoordinátora (Forrás: ujpestfc.hu)
Szakály Péter a tavalyi szezont a Puskás Akadémia FC együttesében töltötte, ahol 21 mérkőzésen lépett pályára (16 bajnokin és 5 kupameccsen). A 184 cm magas, 33 éves labdarúgó négyszeres magyar bajnok és háromszoros Magyar Kupa győztesnek mondhatja magát (a Debrecen színeiben érte el ezeket a sikereket, amellyel a Bajnokok Ligája csoportköréig is eljutott). Egyénileg a HLSZ szavazásán a 2011/2012-es szezon legjobb játékosának járó Bozsik József-díjat kapta meg, két idénnyel később (2013/2014) pedig a RangAdó Díjátadó gálán a szezon legjobb játékosa díjat zsebelhette be.

A 17-es számot választó korábbi válogatott futballistánk az aláírást követően így nyilatkozott az Újpest FC honlapjának:

„A tulajdonosi megkeresést követően beszéltem a feleségemmel, de sokat nem kellett gondolkodnunk, ez volt az a lehetőség, amire vártam. Az Újpest egy nagy, tradicionális klub olyan szurkolókkal, háttérrel és remélhetőleg olyan jövővel, ami tiszteletet parancsol. Úgy gondolom, hogy Magyarország egyik legjobb klubjához igazoltam.

Nem szeretnék a céljaimmal kapcsolatban hangzatos nyilatkozatokat tenni, mindig is olyan ember voltam, aki magasra rakta a lécet magának. A realitás talaján maradva azt mondom, hogy ez a csapat képes odakerülni a dobogóra és indulni a nemzetközi kupában. Még a bajnokság elején vagyunk, a minőség megvan, és természetesen szeretnénk a Magyar Kupában is jól szerepelni, ezek lehetnek a realitások”.