A Fradiból igazolt középpályást a Diósgyőr

A játékos tavaly bajnok lett a fővárosi zöld-fehérekkel és kiesett a szombathelyiekkel.

Elhagyta a bajnoki címvédő Ferencváros labdarúgócsapatát Rui Pedro, aki az elmúlt szezon második felét kölcsönben a Haladásnál töltötte. A játékos a nyáron visszatért a fővárosba, de nem fért be az Európa Liga csoportküzdelmeibe is bejutott együttesbe, így az NB I-ben szereplő Diósgyőrben folytatja pályafutását.

Rui Pedro Couto Ramalho a 2017/18-as szezonban nyolc NB I-es és három BL-selejtezős mérkőzésen játszott a Fradiban, az elmúlt szezonban egy bajnokin lépett pályára a Fradiban, majd januárban kölcsönvette a Haladás, ahol alapemberként számítottak rá, és ezt gólokkal hálálta meg.

A portugál játékos, aki korábban játszott már Romániában és Bulgáriában is, a miskolciak honlapjának adott nyilatkozatában elmondta, örül, hogy a DVTK játékosa lehet. Mint elmondta, egy ideje Magyarországon játszik, ismeri a klubot, egy pillanatig nem hezitált, amikor hallott az érdeklődésükről.

"Támadó középpályás vagyok, aki szereti a technikás focit, de a kemény munkától sem riad meg. A maximumot fogom nyújtani a csapat sikeréért, ha még gólokat is sikerül lőnöm, akkor boldog leszek, de elsődleges a csapat eredményessége. Mindenhol szükség van a rutinos játékosokra, és azt gondolom, a tapasztalatommal segíteni tudom a Diósgyőrben játszó sok tehetséges fiatalt" - mondta a játékos.