Musorujsag
Élő Eredmények
×

Marco Rossi elemezte a válogatott játékosainak nyári döntéseit

Marco Rossi elemezte a válogatott játékosainak nyári döntéseit

M4 Sport
Marco Rossi, a magyar válogatott szövetségi kapitánya a nemzeti csapat szemszögéből figyelte az átigazolási piac történéseit. Nagyjából elégedett volt azzal, ahogyan a magyar játékosok – akikre számít – váltottak, esetleg maradtak csapatuknál.

Szalai Ádám:
Szalai Ádámnál nagyon fontos, hogy mérkőzéseket játsszon hétről hétre, már csak a fizikai állapota miatt is. A Hoffenheimnél annak ellenére akadtak gondjai, hogy amikor pályára lépett, jól játszott, de a klub és közte valami eltörött. Jó döntést hozott, hogy visszament Mainzba, mert így továbbra is Európa egyik legerősebb bajnokságában játszhat. Hétről hétre lehetőséget kap, ami neki és a válogatottnak is jót fog tenni.

Nagy Ádám:
Nagy Ádámmal végig kapcsolatban voltam az átigazolása ügyében. Én is azt tanácsoltam neki, hogy váltson. Egy olyan bajnokságba igazolt, amely a világon talán a hatodik legerősebb, rengeteg mérkőzése lesz, és sokat fejlődhet. A klub és a vezetőedző is örült az érkezésének, velük együtt örülök én is.

Holender Filip:
Filipet már azóta ismerem, hogy a Honvéd U18-as csapatában játszott. Nálam debütált a bajnokságban, úgyhogy nagyon jól ismerem, ahogyan azt is, hogy milyen lehetőségek rejlenek benne. Több poszton bevethető, ami minden edző számára fontos. Jó döntést hozott a Luganóba való igazolással, többnyire jól is megy neki a játék. Meglesz a lehetősége, hogy még erősebb bajnokságba igazoljon. Két magyar játékossal van egy csapatban, ez is jót tehet neki, természetesen Kecskést és Vécseit is nyomon követem.

Gyurcsó Ádám és Stieber Zoltán hazaigazolt:
Gyurcsónak és Stiebernek is nagyon fontos, hogy hétről hétre újra 90 perceket játsszanak. A legjobb játékosoknak kell lenniük a csapatukban, ők kell, hogy jelentsék a különbséget a mérkőzéseken. Nálam is szerepeltek a válogatottban, és továbbra is nyitva áll az ajtó előttük, de ehhez jó teljesítményre lesz tőlük szükség.

Gulácsi Péter és Orbán Willi:
Amikor egy játékos behívásáról döntök, akkor több tényezőt veszek figyelembe. A legfontosabb, hogy elég önbizalma van-e a klubcsapatában. Gulácsinak és Willi Orbánnak soha nem volt ezzel problémája. A második a klub és a bajnokság presztízse. Ezzel sem lehet gond, hiszen a Bundesliga egyik élcsapatában játszanak. Egészen biztos vagyok abban, hogy mindketten átgondolták, hogy mi nekik a legjobb, és eszerint hozták meg a döntésüket.

Nagy Dominik:
Nagy Dominik számára elérkezett az idő a pályafutásában, hogy előrébb lépjen. Azt gondolom, hogy a közeli jövőben egy másik csapatban fogjuk látni.

Szoboszlai Dominik:
Szoboszlai kérdése már komplikáltabb egy kicsit. Egy részről fontos, hogy a Salzburgban rendszeresen pályára lépjen, másfelől viszont a bajnokságból nagyon kilógnak, ezért nincsenek nehéz mérkőzéseik. A Bajnokok Ligájában is bemutatkozhat, többek között a Liverpool ellen, ami nagyon jó erőfelmérő lesz, hogy egy ilyen nagy csapat ellen mire képes. Egészen biztos vagyok abban, hogy hamarosan ő is elhagyja a Salzburgot, legkésőbb jövő nyáron. Nem véletlenül tartják őt a nemzetközi futball egyik legnagyobb tehetségének.

„Több játékos is kikérte a véleményemet a jövőjével kapcsolatban. Nagy Ádámon kívül Lang Ádám és Nagy Dominik is. Sok válogatott játékosnak voltak ajánlatai, ezért kérték ki a véleményemet, mert én vagyok a kapitány. A tény, hogy meg akarták velem osztani ezeket a döntéseket, büszkévé tesz engem” – árulta el a kapitány, aki kitért a montenegrói felkészülési meccsre és a Szlovákia elleni Európa-bajnoki selejtezőre készülő kerete újoncára is.

Sigér Dávid:
A Fradi csoportkörbe jutásával több válogatott játékosunk is nemzetközi mérkőzéseken léphet pályára. Ez volt az egyik oka Sigér behívásának is, aki már tavaly is nagyon közel volt a behívóhoz. Idén selejtezőkön is játszott, igaz, nem mindig ment neki jól a játék, de most jött el az ideje, hogy megkapja az esélyt. Fontos, hogy nemzetközi mérkőzéseken mérettessék meg magukat a válogatott játékosok.

 

A válogatott Montenegró (csütörtök, 20:45) és Szlovákia (hétfő, 20:45) elleni meccsét is élőben közvetítjük az M4 Sporton és az m4sport.hu-n.

Borítókép: Marco Rossi (m4sport.hu)

További tartalmak