×

Marco Rossi: Egyértelmű jeleket kaptam a játékosokról

Hiába játszottunk a meccs elején jobban, a kapitány dühös volt a találkozó után a figyelmetlenségből előforduló hibák miatt.

Marco Rossi (Fotó: MLSZ) Marco Rossi (Fotó: MLSZ)


A magyar labdarúgó-válogatott 2-1-es vereséget szenvedett Montenegró vendégeként a csütörtöki barátságos mérkőzésen Podgoricában. Marco Rossi alaposan felforgatta megszokott csapatát, hogy így kapjon képet azokról, akik nem meghatározó emberei a nemzeti együttesnek.

A mérkőzés megmutatta, hogy ezzel a kezdő tizeneggyel és a játékkal, amivel kezdtünk egészen addig, amíg volt erőnk a letámadáshoz, nagyon veszélyesek voltunk, sok lehetőségünk volt. Az első 25 perc után viszont passzívvá váltunk és szenvedtünk, ezért létszámfölényt tudtak kialakítani a hazaiak” – mondta az olasz szakember az M4 Sport kamerái előtt.

Véleménye szerint a jobb oldalon volt több lehetőségünk is, viszont amikor az ellenfél veszélyeztetett, nem voltunk elég kemények. A kapitány úgy vélte, a 80. percig sokkal nagyobb helyzeteink voltak, ezek azonban kimaradtak.


Fontos volt számomra, hogy minél tovább koncentráljunk erre a meccsre, de próbáljunk meg erőt és energiát spórolni a hétfői mérkőzésre. Voltak olyan játékosok, például Baráth, vagy Kleinheisler, akiknél elképzelhető, hétfőn is játszani fognak. Összességében csalódott vagyok, hiszen egy szabadrúgás volt a középpályáról a gól előtt, ez szimpla figyelmetlenség, és ez nem történhet meg. Nemzetközi szinten játszunk, a válogatottat képviseljük, hiába egy barátságos meccs, ilyen hibákat nem fogadok el” – mondta nem kevés indulattal a hangjában.

A magyarok három újoncot avattak a kezdő Gazdag Dániel, illetve a csereként beállt Ferenczi János és Sigér Dávid révén, utóbbi lett az ezredik játékos, aki pályára lépett a nemzeti együttesben. „Gazdag jó meccset játszott, Sigér is jó munkát végzett, Ferenczinek voltak kisebb nehézségei, de bemutatkozhattak, erre büszkék lehetnek. Sajnos az eredmény az, amit nehéz elfogadni, de mostantól csak a szlovákok elleni meccsre koncentrálunk, ami az év meccse lesz” – mondta Rossi, aki nagyon várja már a szlovákok elleni meccset, és próbálja levenni a terhet a játékosokról, hiszen ott egy kisebb hiba akár végzetes is lehet.

A montenegrói meccsel kapcsolatban hozzátette, adott néhány olyan jelzést, amire kíváncsi volt, például hogy egy játékos valamilyen pozícióban játszik,  akkor képes-e arra, hogy ott nemzetközi szinten is bizonyítson.