13 éves karrierje 12. klubjába érkezett a DVTK új csatára

Az OTP Bank Liga sereghajtójához, a DVTK-hoz igazolt az észak-macedón Mirko Ivanovski.

Mirko Ivanovski (fotó: dvtk.eu)
A Fernandót váltó, szerdán kinevezett új vezetőedző, Feczkó Tamás már bemutatkozó interjújában is jelezte, az átigazolási szezon lejárta ellenére is igyekeznek új játékosokkal erősíteni a keretet.

Mivel ilyenkor már csak szerződéssel nem rendelkező jelöltekből válogathatnak a klubok, a 29 éves csatár is szabadügynökként írt alá a Diósgyőrbe. Ivanovski játszott már korábban a magyar élvonalban, mi több a Videotonban töltött időszakában magyar bajnok lett 2015-ben. Igaz, mindössze egy gólt szerzett és nem vált alapemberré. A téli szünetben érkezett és a következő januári továbbállásáig még egyszer talált be.

Amúgy jellemzően keveset tölt egy helyen a 27-szeres válogatott labdarúgó – legutóbb 2015-ben húzta magár a címeres mezt –, 13 év alatt a DVTK a 12. együttes, amelyben megfordul.

Hazájából bajnoki címmel a háta mögött távozott, kipróbálta magát a cseh (Slavia Praha), a lengyel (Arka Gdynia), a román (Astra Giorgiu, CFR Cluj), majd Fehérvárról távozva a török (Boluspor - 2.o.) és a horvát ligákban. Utóbbiban találta meg igazán a góllövőcipőjét, a Slaven Belupóban 10, majd 15 góllal zárt, le is csapott rá a Hajduk Split, de ott már kevésbé sikerült jól a szezonja.

Ivanovski a dvtk.eu-n idézett bemutatkozójában azt ígérte a szurkolóknak, akikre úgy emlékszik, mint akik fantasztikus atmoszférát teremtenek, hogy 110 százalékot fog kiadni magából. Reméli, rövid időn belül ellépnek az utolsó helyről és akkor egyre többen látogatnak ki majd a stadionba.