Csak két ország ellen kezdett olyan rosszul a válogatott, mint Szlovákia ellen

Két olyan válogatott van, amelyik ellen nem tudott a magyar csapat az első hat meccs valamelyikén nyerni. Az egyikkel eddig 13-szor játszottunk, de még soha nem született magyar siker.

(fotó: MTI/Illyés Tibor) (fotó: MTI/Illyés Tibor)A magyar labdarúgó-válogatott hétfőn 2-1-es vereséget szenvedett Szlovákiától Európa-bajnoki selejtezőmérkőzésen. Ez volt a hatodik összecsapás a két ország válogatottja között, és eddig magyar győzelemnek még nem örülhettünk. Két döntetlen mellett négyszer északi szomszédunk diadalmaskodott. A hatból négy volt tétmeccs, ezeken három szlovák siker és egy döntetlen a mérleg.

Első hat meccsén ilyen rosszul mindössze két ország válogatottja ellen szerepelt története során a magyar együttes. Spanyolország ellen legelőször 1925-ben szerepeltünk, és az első négy meccsünk vereséggel zárult, majd két döntetlen következett. Az első sikerünkre a hetedik találkozóig kellett várni, 1981-ben 3-0-ra nyertünk Valenciában, barátságos mérkőzésen.

Ennél is rosszabb mutatóval rendelkezünk a portugálok ellen, akikkel eddig 13 alkalommal találkoztunk, de 1926 óta mindössze négy döntetlenre voltunk képesek a kilenc vereség mellé. Az első magyar győzelemre még továbbra is várni kell a regnáló Európa-bajnok ellen.