Musorujsag
Élő Eredmények

Dárdai: Nem leszek többé szövetségi kapitány

m4sport.hu
Nem szeretne többet válogatottat irányítani Dárdai Pál, a magyar nemzeti csapat korábbi szövetségi kapitánya.
Dárdai Pál gratulál Gera Zoltánnak a Magyarország-Görögország Eb-selejtező után 2015. március 29-én. (MTI Fotó: Kovács Tamás) Dárdai Pál gratulál Gera Zoltánnak a Magyarország-Görögország Eb-selejtező után 2015. március 29-én. (MTI Fotó: Kovács Tamás)

A Hertha BSC-től május végén távozott tréner a Kicker című német szaklapnak adott interjúban elmondta, számára a rendszeres napi munka a megfelelő, és nem a szövetségi kapitányi elfoglaltság. „A válogatott már a múlté, nem leszek többé szövetségi kapitány – sem Magyarországon, sem máshol” – jelentette ki a 43 éves edző, aki 2014 szeptemberétől 2015 júliusáig irányította a magyar nemzeti együttest, és akinek jelentős szerepe volt abban, hogy a Geráék kijutottak a 2016-os Európa-bajnokságra.

Dárdai négy és fél évig volt vezetőedző a berlini klubnál, távozása óta szabadságát tölti, jelen állás szerint 2020-ban tér vissza a Hertha utánpótlás-akadémiájára. A tréner az interjúban elmondta, el tudja magát képzelni másik Bundesliga-csapat trénereként. „Játékosként majdnem minden nyáron voltak ajánlataim, de mindig hűséges maradtam a Herthához. Edzőként viszont már más a helyzet.”

A magyar edző elárulta, sikerült feltöltődnie a főként a Balatonnál töltött nyáron, ennek ellenére nincs az az érzése vagy vágya, hogy már holnaptól újra edzősködjön. „Ez a szünet volt a legjobb, ami történhetett velem.”

További tartalmak