Musorujsag
Élő Eredmények

Labdarúgó Európa Bajnokság
Élő stream csatornák X

Kivel pótolja Rossi a horvátok ellen Baráthot és Nagy Ádámot?

m4sport.hu
Lehetőség sok van, idő viszont kevés, hogy a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya megfelelő helyettest találjon a pálya tengelyébe két meghatározó embere helyére.
Budapest, 2018. november 18. Nagy Ádám gólöröme a labdarúgó Nemzetek Ligája csoportkörének utolsó fordulójában játszott Magyarország - Finnország mérkőzésen a budapesti Groupama Arénában 2018. november 18-án. MTI/Koszticsák Szilárd Nagy Ádám gólöröme. MTI/Koszticsák Szilárd

A magyar labdarúgó-válogatott Európa-bajnoki selejtezőn 2-1-es vereséget szenvedett Szlovákiától, így a csoport első helyéről a harmadikra esett vissza. Marco Rossi együttese legközelebb október 10-én, Splitben a világbajnoki ezüstérmes Horvátország vendége lesz. Az biztos, hogy Nagy Ádámra sárga, Baráth Botondra piros lapja miatt nem számíthat a magyar kapitány.

De kivel pótolja őket?

Az olasz szakember nem nagyon szeret variálni és az eddigi eredmények – Horvátország, Azerbajdzsán és Wales legyőzése – őt igazolták. Most azonban kénytelen lesz az általa legfontosabb embernek tartott középpályás és a válogatottban nála alapemberré váló védő helyére helyetteseket találni.

Nagy Ádám helyére a szlovákok elleni meccset kispadon kezdő, de a korábbi selejtezőkön főszerepet játszó Pátkai Máté lehet a megoldás, bár ő is kisebb izomsérüléssel bajlódott. Rajta kívül az ezúttal kezdő Kleinheisler jöhet még számításba, mondhatni ők ketten lennének az alap. Montenegró ellen a kapitány kipróbálta Sigér Dávidot, aki a Fradi Európa Liga-találkozóin szerzett tapasztalatait kamatoztathatja Modricék ellen.

A válogatottnál ezen a poszton korábban számításba vett játékosok közül Elek Ákos mostanában a válogatott közelébe sem került, míg Vadócz Krisztián jelenleg ugyan a Honvéddal edz, de talán még ő sem tudja, hol folytatja. Korábban Wales és Azerbajdzsán ellen a keret tagja volt a két debreceni, Pávkovics Bence és Ferenczi János, de meglepetés lenne, ha épp a horvátok ellen debütálna bármelyikük is.

A védelem közepén Baráth helyett Lang Ádám jöhet számításba, igaz a montenegróiak ellen nem nyújtott meggyőző teljesítményt. Vajon Rossi a vb-ezüstérmes ellen megkockáztatja a szerepeltetését? Szóba jöhetne még Fiola Attila, ő azonban térdműtétjét követően gyógyul, a meccs időpontjára még nem lesz teljes értékű játékos, miként fehérvári csapattársa, Vinicius is műtét után lábadozik, rá csak tavasszal számíthatnak.

Esetleg „behúzhatja” középre a szlovákok ellen bal oldalon játszó Kádárt, aki a Dinamo Kijevben sokszor játszik belső védőt. Visszanyúlhat olyan korábban alapembernek számító játékoshoz, mint a Slovan Bratislavában játszó, 28-szoros válogatott Guzmics Richárd. (A korábban szintén alapembernek számító Korcsmár Zsolt sérült.) de azt sem zárhatjuk ki, olyan újoncot avat Rossi, aki eddig még nem szerepelt a válogatottban, viszont nem ijed meg, ha éppen Modric vagy Perisic jön vele szembe.

A csoport állása:
1. Horvátország  5  3  1  1  10- 5  10 pont
2. Szlovákia     5  3  –  2   9- 7   9
3. Magyarország  5  3  –  2   7- 6   9
4. Wales         4  2  –  2   4- 4   6
5. Azerbajdzsán  5  –  1  4   5-13   1
Azonos pontszám esetén az egymás elleni eredmény rangsorol.

A csoport további programja:
október 10.:
Horvátország-MAGYARORSZÁG, Split 20.45
Szlovákia-Wales, Trnava 20.45
október 13.:
MAGYARORSZÁG-Azerbajdzsán, Groupama Aréna 18.00
Wales-Horvátország, Cardiff 20.45
november 16.:
Azerbajdzsán-Wales, Baku 18.00
Horvátország-Szlovákia, Rijeka 20.45
november 19.:
Wales-MAGYARORSZÁG, Cardiff 20.45
Szlovákia-Azerbajdzsán 20.45