Musorujsag
Élő Eredmények

Csak egy itthon játszó labdarúgó van a legértékesebb válogatottban

m4sport.hu
Az értéke alapján összeállított magyar válogatott alig tér el Rossi együttesétől.
Gulácsi Péter (Fotó: mlsz.hu) Gulácsi Péter helye megkérdőjelezhetetlen (Fotó: mlsz.hu)

A mértékadó transfermarkt.com időről időre közzé teszi azt a csapatot, melyet a posztonkénti legdrágább játékosokból állít össze. Az Oblak – Alexander-Arnold, Koulibaly, van Dijk, Robertson – Pogba, Kanté – Szalah, De Bruyne, Neymar – Mbappé összetételű csapat összértéke 1.27 billió euró.

Az oldal természetesen egy adott ország posztonkénti legértékesebb együttesét is kiadja. Érdekesség, hogy az így kapott „magyar válogatott” alig tér el Marco Rossi szlovákok ellen látott együttesétől. (Bár többféle taktikai hadrendbe fel lehet állítani a csapatot, mi ugyanúgy raktuk össze, ahogy az olasz szakember szokta.)

A kapuban természetesen Gulácsi Péter állna, a lipcseiek hálóőrének értéke 12 millió euró. A jobboldalon Bese Barnabás (Le Havre, 700 ezer euró), a baloldalon Korhut Mihály (Arisz Szaloniki, 600 e euró) lenne a védelemben, míg középen Willi Orban (Lipcse, 20 millió) és Kádár Tamás (Dinamo Kijev, 4.5 millió) játszana. (Lovrencsics Gergő értékét ugyan 900 ezerre tartja az oldal, de őt jobb oldali középpályásnak írják.)

A két szűrő Nagy Ádám (Bristol City, 2 millió) és Kleinheisler László (NK Osijek, 1.5 millió) lennének, míg a támadó szekcióban találhatnánk az egyetlen itthon játszó labdarúgót Varga Roland (Ferencváros, 900 ezer euró) személyében. Mellette a szlovákok ellen pazar gólt szerző Szoboszlai Dominik (Salzburg, 12 millió), és Sallai Roland (Freiburg, 4.5 millió) játszana.

Elől pedig a Chicago Fire együttesében szereplő, a válogatottságot korábban lemondó Nemanja Nikolics (4 millió) támadna. Dzudzsák Balázs 3 milliós értékével a jobb oldalra simán odaférne, de az oldalnál bal oldali támadónak írják, míg Szalai Ádám értékét 3 millióra taksálják. A magyar csapat összértéke 62. 70 millió euró.

További tartalmak