Rossi szerint nem kell sokat várni Szoboszlai klubváltására

A magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Marco Rossi Olaszországban beszélt fiatal középpályása, Szoboszlai Dominik lehetséges klubváltásáról.

Szoboszlai Dominik klubváltására Marco Rossi szerint már nem kell sokat várni (Fotó: instagram.com/szoboszlaidominik)
A Bajnokok Ligájában is érdekelt Red Bull Salzburg labdarúgójának eligazolása egész nyáron téma volt, több topbajnokságban szereplő csapat érdeklődéséről is lehetett hallani, a 18 éves játékos azonban nem akart elhamarkodott döntést hozni és a maradás mellett döntött.

Marco Rossi az interdipendenza.net-nek adott interjúban elmondta, a következő nyáron szinte biztosan, de akár már a téli átigazolási időszakban is klubot válthat középpályása: „Örülnék, ha a Serie A-t választaná, de a német Bundesliga is kiváló lehetőség lenne számára. Taktikailag még fejlődnie kell és ez a két bajnokság remek választásnak tűnhet, ráadásul egy ilyen váltásból a magyar válogatott is sokat profitálhatna.”

A kapitány azt is elárulta, játékosával soha nem beszéltek a különböző ajánlatok részleteiről, de azt tudja, Olaszországból élénken érdeklődtek iránta, Szoboszlai pedig nagyon szimpatizál a Serie A-val.

Az 55. születésnapját néhány napja betöltő szakember szerint a Lazio, Roma, Milan, Inter négyes közül kerülhet ki a befutó, ezek valamelyikében pedig felgyorsulhatna a magyar tehetség fejlődése.

Rossi kitért Szoboszlai megfelelő pozíciójára is: „A csatár mögött, a széleken és irányítóként is játszott már, szinte a középpálya bármely pontján bevethető.”

Szoboszlai ősszel a Salzburgnál bizonyíthat a BL csoportkörében olyan együttesek ellen mint a Liverpool, a Napoli vagy a Genk, a magyar labdarúgó-válogatottal pedig minden bizonnyal elutazik a soron következő Horvátország elleni Eb-selejtezőre is, amelyen az aranylabdás Luka Modriccsal nézhet farkasszemet.