×

A 94. percben okozott súlyos sérülést a nyíregyházi védő brutális belépője

Paprikás hangulatban zajlott a Győr-Nyíregyháza NB II-es meccs, de amit Gulyás Máté tett a 94. percben, arra nincs elfogadható magyarázat.A labdarúgó NB II 9. fordulójában a listavezető Győri ETO FC 3-1 arányban verte a Nyíregyházát. Hiába vezettek a vendégek már negyedórányi játék után, a hazaiak a második félidő elejére már három góllal válaszoltak.

A találkozón több kemény belépő is volt, a játékvezető négyszer mutatta fel a piros lapot, de amit Gulyás csinált a 94. percben, arra nincs magyarázat, nincs mentség. A nyírségi védő a lefújás előtt nem sokkal úgy lépett oda Szimcsónak, hogy a győriek középpályása súlyos sérülést szenvedett.

Lehet mondani, hogy előfordulnak ilyen esetek a labdarúgásban, de ennél a belépőnél jól látható, hogy a  nyíregyházi játékos arra ment, hogy kiiktassa ellenfelét. A győriek honlapja szerint a játékosuk olyan súlyos keresztszalag szakadást szenvedett, hogy 8-12 hónap kihagyás vár rá.

Zoran Szpisljak, a nyíregyháziak edzője a kisalföld.hu-nak nyilatkozva elmondta az egész találkozón rasszista beszólásokat kellett elviselnie csapatának. "Olyan mondatok hangzottak el, amelyek nem férnek bele a sportba. Véleményem szerint a megengedett kereteken belül maradtunk, de a beszólások már nem fértek bele" - mondta a tréner.