Musorujsag
Élő Eredmények

Labdarúgó Európa Bajnokság
Élő stream csatornák X

UEFA: Zárt kapu és pénzbüntetés a magyar-szlovák Eb-selejtezőn történtek miatt

mlsz.hu
A magyar szövetségnek zárt kapuk mögött kell megrendeznie az Azerbajdzsán elleni október 13-i hazai Eb-selejtező mérkőzést, illetve mintegy 20 millió forintos büntetést kell befizetnie az UEFA-nak - írja az mlsz.hu.

Az UEFA fegyelmi testülete zártkapus döntéssel büntette a magyar szövetséget a szeptemberi 9-i Magyarország–Szlovákia Európa-bajnoki selejtező-mérkőzésen elhangzott rasszista, kirekesztő megnyilvánulások miatt.

Noha az MLSZ és maguk a játékosok, valamint a szövetségi kapitány is kérte a nézőket a sportszerű szurkolásra, ennek ellenére az ellenőri jelentések felvételekkel dokumentálták, hogy a nézőtéren több alkalommal, tömegesen kiabáltak cigányozós, „szar Szlovákia” és más gyűlölködő rigmusokat. A döntés során visszaesőként bírálták el a fegyelmi vétséget, mivel az elmúlt öt évben többször is el kellett járni a magyar szövetséggel szemben a nézőtéri rasszista magatartás miatt.

A fegyelmi döntés ismeretében az MLSZ úgy döntött, hogy a Magyarország–Azerbajdzsán mérkőzésre 14 év alatti utánpótlás-játékosok és futballt szerető fiatalok meghívásával igyekszik egy Eb-selejtezőhöz illő szurkolói hangulatot teremteni. A szövetség fellebbezést nyújt be az UEFA felé a döntéssel kapcsolatban, és ezzel párhuzamosan kéri a biztonsági szakemberektől a sportszerűtlen szurkolók beazonosítását.

A MLSZ a bérletesek számára arányosan visszatéríti a bérletek árának egy mérkőzésre eső részét. Aki online vásárolta a bérletét, annak visszautalják az összeget ugyanarra a bankkártyára, amelyet a vásárláskor használt, míg akik személyesen, jegypénztárban vásároltak bérletet, azok a TEX Bálnában (Budapest, Fővám tér 11-13.) bérletük felmutatásával kaphatják vissza a pénzt.

A magyar válogatott október 10-én Horvátország vendége lesz Splitben, majd 13-án fogadja Azerbajdzsánt a Groupama Arénában mindkét mérkőzést élőben közvetíti az M4 Sport és az m4sport.hu.