Rossi is Barcelonába küldte volna az Év játékosa díját, de nem Messinek

A FIFA THE BEST gála előtt a világ összes válogatottjának szövetségi és csapatkapitánya szavaz az Év játékosa és az Év edzője kategóriában. Magyar részről Dzsudzsák Balázs egy az egyben ugyanazt a sorrendet állította fel, ami a végeredmény lett, ellenben Marco Rossi meglepőnek mondható voksot adott le.

Mint ismert, Lionel Messi kapta a legtöbb szavazatot a játékosok között, megelőzve Virgil van Dijkot és Cristiano Ronaldót. Dzsudzsák pontosan ugyanígy látta helyesnek. Szemben Rossival, akinél az Ajaxban kimagaslót teljesítő, a nyár óta Barcelonában futballozó Frenki de Jong került az első helyre, míg a másodikra a PSG-s Kylian Mbappé. A magyar válogatott edzőjénél Messi nem fért be az első háromba, és az előzetesen a másik nagy esélyesnek tartott Van Dijk is éppen csak.

Marco Rossi másképp vélekedett, mint legtöbb kollégája és csapatkapitányaik (fotó: MTI/EPA/Boris Pejovic)A csapatkapitányként szavazó Dzszudzsák az edzőknél is egyetértett a többséggel, nála is Klopp végzett az élen. Rossi viszont csak a harmadik helyre tette a Liverpoolt Bajnokok Ligája-győzelemig vezető németet, az amúgy összesítésben második Pep Guardiola és a francia szövetségi kapitány, Didier Deschamps mögé. Balszélsőnk itt sem járt messze a telitalálattól, de nála Mauricio Pochettino helyett az Ajaxot irányító Erik ten Haag fért be toppba.

Marco Rossi szavazatai:
Év edzője: 1. Pep Guardiola, 2. Didier Deschamps, 3. Jürgen Klopp
Év játékosa: 1. Frenkie de Jong, 2. Kylian Mbappé, 3. Virgil van Dijk

Dzsudzsák Balázs:
Év edzője: 1. Jürgen Klopp, 2. Pep Guardiola, 3. Erik ten Haag
Év játékosa: 1. Lionel Messi, 2. Virgil van Dijk, 3. Cristiano Ronaldo

A nőknél így voksolt a magyar szövetségi kapitány és csapatkapitány:

Markó Edina:
Év edzője: 1. Jill Ellis, 2. Sarina Wiegman, 3. Peter Gerhardsson
Év játékosa: 1. Amandine Henry, 2. Rose Lavelle, 3. Renard Wendie

Csiszár Henrietta:
Év edzője: 1. Jill Ellis, 2. Phil Neville, 3. Peter Gerhardsson
Év játékosa: 1. Megan Repinoe, 2. Lucy Bronze, 3. Wendie Renard