×

A Nyíregyháza szerződést bontott a súlyos sérülést okozó védőjével

Gulyás Máté kontraktusát felbontotta a Nyíregyháza, Zoran Spisljak ügyében tárgyalást kér a klub.Ahogy azt a Nyíregyháza Spartacus FC jelezte, az ETO FC Győr mérkőzésen történtek miatt belső vizsgálatot indítanak. A klub vezetése ennek eredményeként úgy döntött, szerződést bont Gulyás Mátéval, számolt be Facebook-oldalán az egyesület. A védőt kiállították a találkozón, az MLSZ Fegyelmi Bizottsága pedig három hónapra tiltotta el sérülés okozása miatt.

A labdarúgó NB II 9. fordulójában a listavezető Győri ETO FC otthonában szerepeltek a nyírségiek, és Gulyás a 94. percben, 3-1-es győri vezetésnél úgy lépett oda Szimcsónak, hogy a győriek szélsője súlyos sérülést szenvedett. A támadó olyan súlyos keresztszalag szakadást szenvedett, hogy 8-12 hónap kihagyás vár rá.

Gulyás Máté 2018-ban érkezett Nyíregyházára, az elmúlt szezonban 26 bajnokin lépett pályára, 25 esetben kezdőként, idén pedig eddig hét mérkőzésen szerepelt.

A Győrben történtek kapcsán Purguly Árpád három mérkőzésre szóló eltiltását elfogadta a klub, de itt még tart a belső vizsgálat. Zoran Spisljak vezetőedző szintén három bajnokira szóló eltiltása ügyében viszont tárgyalást kér a Nyíregyháza Spartacus FC a szövetségtől. Erre akár már a héten sor kerülhet.