Musorujsag
Élő Eredmények

Hátrányból felállva győzte le a horvátokat az U17-es válogatott

Hátrányból felállva győzte le a horvátokat az U17-es válogatott

mlsz.hu
Megnyerte a világbajnokság előtti utolsó, horvátok elleni felkészülési mérkőzését a magyar U17-es labdarúgó-válogatott.

A brazíliai U17-es labdarúgó-világbajnokságot az M4 Sport és az m4sport.hu élőben közvetíti.

Preisinger Sándor szövetségi edző csapata ezen a héten a horvátországi Csáktornyán edzőtáborozik, az összetartásnak része két felkészülési mérkőzés is a házigazdák ellen. A keddi első összecsapáson remek játékkal 4-1-re legyőzték a jó erőkből álló horvátokat, majd csütörtök délelőtt ismét megmérkőztek a hazaiakkal.

Preisinger Sándor kilenc helyen változtatott a keddi összeállításon, ezúttal zömében azok a játékosok kaptak lehetőséget, akik az utóbbi egy évben kevesebb szerepet kaptak a csapatban, de eddigi teljesítményükkel bizonyították, hogy a szakmai stáb számíthat rájuk a világbajnokságra utazó keret kialakításakor.

A magyar együttes a találkozó 15. percében hátrányba került, azonban Preisinger a szünet után négyet cserélt és a változtatások után feljavult a játék, aminek a 60. percben meglett az eredménye, Mester Csaba lőtt ziccerben magabiztosan a kapuba. Tizenhárom perccel később Ominger Gergő találatával már 2-1-re vezetett a válogatott, az eredmény a lefújásig nem változott, így utolsó felkészülési mérkőzését is megnyerte az U17-es csapat.

„A játékosok a második mérkőzésen is mindent kihoztak magukból a pályán. Az első félidő nem úgy sikerült, ahogy szerettük volna, de a szünet után váltani tudtunk, és megfordítottuk az eredményt. Ez a győzelem tovább erősítheti azt a mentális erőt, ami jellemzi a válogatottunkat” – nyilatkozta a mérkőzés után Preisinger Sándor.

Horvátország-Magyarország 1-2 (1-0)
Magyarország: Vaits Marcell – Hosszú Zétény (László Dávid, 46.), Americo Pereira (Horváth Milán, 46.), Balogh Botond, Orosz Donát – Sipos Gábor (Ominger Gergő, 62.) – Molnár Rajmund (Németh András, 62.), Tóth Borisz (Posztobányi Patrik, 62.), Baráth Péter (Kosznovszky Márk, 62.), Hajdú Roland (Komáromi György, 46.) – Szalay Szabolcs (Mester Csaba, 46.)

A magyar csapat Nigéria, Ausztrália, Ecuador mellett a B csoportba került. A kvartett első két helyezettje biztosan az egyenes kieséses szakaszba jut, ahogyan a négy legjobb csoportharmadik is folytathatja tovább a küzdelmeket.

A magyar válogatott programja a brazíliai világbajnokságon:

október 26.: Nigéria-Magyarország

október 29.: Ausztrália-Magyarország

november 1.: Magyarország-Ecuador

További tartalmak