Szoboszlai lehet a hónap játékosa a Salzburgnál

Az osztrák bajnok Red Bull Salzburgnál a magyar válogatott labdarúgója, Szoboszlai Dominik is bekerült abba a négyesbe, melyből kikerül szeptember hónap legjobb játékosa.

Elképesztő hónapot zár a Salzburg: a csapat nyolc forduló után veretlenül vezeti a bajnokságot, a klub pedig történetében először képviselteti magát a Bajnokok Ligájában, ahol a Genk elleni parádés, 6-2-es hazai győzelemmel kezdtek.

Az együttes csatára, Erling Haaland több rekordot is megdöntő triplájával hívta fel magára a világ figyelmét, és a magyar futball legnagyobb ígérete, Szoboszlai Dominik - minden idők legfiatalabb magyar játékosa, aki BL-főtáblán pályára lépett - is betalált élete első BL-meccsén, így az elitliga legfiatalabb magyar gólzserzője is lett. Emellett a bajnokságban is betalált már, teljesítményével pedig befért szeptember hónap négy legjobb labdarúgója közé.

Szoboszlai Dominik

A klub honlapja kiemeli, hogy a még mindig csak 18 éves magyar középpályás könnyedén irányít és elegánsan játszik, kulcsszerepet vállalt a Genk elleni BL-sikerből, valamint dicsérték a rúgótechnikáját is.

Patson Daka

A húszéves Zambiai támadó fizikailag rendkívül erős és a kapu előtt is higgadt. A mostani szezonban minden sorozatot figyelembe véve tíz meccsen hét gólt szerzett.

Cican Stankovic

A huszonhat éves osztrák kapus tizenegy tétmeccsen tizenkét gólt kapott, a bajnokságban három meccsen nem tudták bevenni kapuját, így ebben az összevetésben a liga negyedik legjobb kapusa.

Erling Haaland

A norvég gólgép szezonbeli tíz tétmeccsén tizenhétszer (!) volt eredményes, ebből tizenegyszer a bajnokságban, amivel vezeti is a góllövőlistát, amit pedig a BL-ben produkált, arra nem igen találni szavakat.