a Ferencváros hazai pályán 1–0-ra legyőzte a Kisvárdát Leandro hajrában szerzett találatával. A vendégek vezetőedzője, Miriuta László a mérkőzés után úgy érezte, csapata pontot, pontokat érdemelt volna."/>

Lovrencsics: Jó az öreg a háznál

Az OTP Bank Liga 7. fordulójának vasárnapi játéknapján a Ferencváros hazai pályán 1–0-ra legyőzte a Kisvárdát Leandro hajrában szerzett találatával. A vendégek vezetőedzője, Miriuta László a mérkőzés után úgy érezte, csapata pontot, pontokat érdemelt volna.

„Hiányzott a gól. Jól védekeztünk, szép támadásokat vezettünk, a ziccerekről nem is beszélve. A Fradinak volt egy ziccere, nekünk három, három százszázalékos. Ezeket be kell rúgni és akkor hazaviszünk pontot vagy pontokat. Sajnos a 87. percben jött egy szép lövés és visszamegyünk Kisvárdára pont nélkül. Mondtam a játékosaimnak a meccs után, hogy nagyon jól futballoztunk, de készülünk a következő mérkőzésre, dolgozunk tovább, nem tudunk mit csinálni. Szomorú vagyok és ideges, mert elengedtünk egy vagy három pontot” – nyilatkozta Miriuta László a találkozó utáni sajtótájékoztatón.

A zöld-fehéreket irányító Szerhij Rebrov szerint ez a szezon sokkal nehezebb, mint az előző: „Nagyon nehéz mérkőzés volt, de egyébként is úgy gondolom, hogy ez a szezon sokkal nehezebb lesz, mint az előző. Az ellenfelek is mást játszanak ellenünk, emellett az elvárások is sokkal nagyobbak felénk. Fontos három pontot szereztünk egy olyan csapat ellen, amely nagyon kompakt védekezésre képes. Minden meccsre külön készülünk. A Ludogorec elleni meccs teljesen más lesz, arra a találkozóra is meg kell találnunk a megfelelő taktikát.”

A győztes gólt szerző Leandro csapata előző két összecsapásán is betalált, a ZTE ellen a bajnokságban, az Iváncsa ellen a Magyar Kupában volt eredményes: „Az ember dolgozik napról napra, ugyanúgy, most épp rám jött ki a sor, máskor mások lövik a gólokat. Igen, érdekes, hogy tavaly még az is szóba került, hogy visszavonulok, most meg egy ilyen kiváló időszak jött ki. Az ember mindig álmodozik a gólokról, de a legfontosabb a csapat érdeke, most így tudtam hozzátenni ahhoz, hogy sikeresek legyünk.”

A Fradi csapatkapitánya, Lovrencsics Gergő úgy gondolja, jobban fel kell pörögniük a bajnoki találkozókra, majd köszöntet mondott játékostársának: „Jó az öreg a háznál. Köszönjük a Leónak, nagyon fontos gólt szerzett.”