Huszti Szabolcs nem neheztel a sérülést okozó Feczesinre

Még ebben a szezonban szeretne pályára lépni a hétfőn megműtött Huszti Szabolcs, aki biztos benne, hogy Feczesin Róbert nem szándékosan okozott sérülést.

Huszti Szabolcs népes küldöttséget fogadott kórtermében (Fotó: molfehervarfc.hu)A 36 éves szélső szombaton, az Újpesttel szemben 2–0-ra elveszített hazai bajnoki mérkőzés 67. percében sérült meg, mikor Feczesin Róberttel ütközött egy ártalmatlannak tűnő szituációban. Huszti az eset után saját lábán hagyta el a játékteret, ám a mérkőzést követően kiderült, olyan mértékben sérült térdében a bal oldali belső szalag, hogy műteni kell.

Az 51-szeres válogatott hétfőn már kés alá is feküdt, kedden pedig már kórházi ágyán fogadhatta az egykori válogatottbeli csapattársával, Torghelle Sándorral kiegészült székesfehérvári küldöttséget (Kovács Zoltán sportigazgató, Szalai Tamás másodedző, Késedi Gábor videoelemző, valamint a csapatkapitány Juhász Roland, illetve Elek Ákos látogatta meg).

„Egy sérülés sosem jön jókor. Sajnos ilyen kiszámíthatatlan a sport, szombaton még bajnokira készülök, ma pedig itt vagyok a kórházban egy komoly műtét után”nyilatkozta a fehérvári csapat honlapjának Huszti Szabolcs, aki nem neheztel a válogatottba nyolc év után visszatérő Feczesinre, és még ebben szezonban vissza szeretne térni a pályára.

„Egy ártalmatlan szituációt követően sérültem meg, Feczesin Robi csinált egy taktikai faultot, biztos vagyok benne, hogy nem akart sérülést okozni. Jóban vagyunk, beszéltünk is, egyáltalán nincs bennem harag vagy ilyesmi. Amikor Kínában a jobb lábamban elszakadt a keresztszalagom, akkor utána sokan leírtak, hogy ezzel biztos, hogy vége a pályafutásomnak. Ahogy akkor, most is mindent megteszek azért, hogy talpra álljak, még ebben a szezonban ismét pályára szeretnék lépni. Amint elhagyom a kórházat - erre csupán egy-két napot kell várni - el is kezdem azt a rehabilitációs munkát, amit a szakemberek előírnak” – tette Huszti Szabolcs, akire előreláthatólag hat hónapos rehabilitációs időszak vár.