Musorujsag
Élő Eredmények

Vida Kristopher góljával nyert a DAC Nagyszombaton

Vida Kristopher góljával nyert a DAC Nagyszombaton

m4sport.hu/NSO
A Vida-testvérekkel a soraiban a DAC 2-1-es győzelmet aratott Nagyszombaton, a Spartak Trnava vendégségében, a szlovák labdarúgó-bajnokság 11. fordulójában. A mérkőzés hangulata feszült volt a nézőtéri incidensek miatt.

A kezdősípszót követően a hazai B-közép fölött egy hatalmas drapériát feszítettek ki az ultrák, egy lovon ülő DAC-drukkerrel és a következő felirattal: „Kde domov moj? Ani Slováci, ani Madari”, vagyis „Hol a hazám? Sem szlovákok, sem magyarok”. Ezzel egy időben a „Verd fejbe a magyart!” rigmust kántálta a nagyszombati klub kemény magja.

A vendégeket nem zavarta meg a kellemetlen közjáték, Andrej Fabry góljával megszerezték a vezetést az 5. percben.

A szünetig nem változott az eredmény, viszont fordulás után komoly offenzívába kezdett a hazai csapat, amelynek a 68. percben lett meg az eredménye, Lovot találatával.

Nem sokáig örülhetett a Trnava, negyedórával a vége előtt Vida Kristopher újra előnyhöz juttatta a DAC-ot, mint később kiderült, találata 3 pontot ért.

A mérkőzést bátyja, Vida Máté is végigjátszotta, aki hosszú idő után újra meghívót kapott a magyar válogatottba a Horvátország és Azerbajdzsán elleni Európa-bajnoki selejtezőkre.

Hetek óta jó formában játszik a Vasas-nevelésű középpályás, aki előtt nagy esély nyílhat a válogatott összetartásán, mert posztján Pátkai Mátéra már biztos, hogy nem számíthat Marco Rossi szövetségi kapitány, Nagy Ádám ugyan meghívót kapott, de eltiltása miatt a horvátok ellen biztos nem játszik, ahogy szombaton délután csapata, a Bristol City Reading elleni 1-0-ra megnyert bajnokiján sem lépett pályára, még a keretben sem volt korábbi bokasérülése miatt.

Mellettük az említett Vida Mátéval kiegészítve Kleinheisler László és Sigér Dávid szerepelhet szűrőként a nemzeti csapatban. Előbbi a horvát Osijekben rendszeresen kap lehetőséget, de ritkán játssza végig a mérkőzéseket, a Ferencváros középpályása is kihagyhatatlan a zöld-fehérek kezdőjéből, de nem a legjobb időszakát éli.

Az ugyancsak válogatott Kalmár Zsolt esetében felmerült, hogy Nagyszombaton hosszú sérülése után újra számíthat rá a DAC edzője, hét közben már a csapattal edzett, de végül nem került a keretbe.

„Szerdán kétszer edzett a csapattal, ám csütörtökön jelezte, hogy fájdalmai vannak” – mondta a dunaszerdahelyieket irányító Peter Hyballa a Nemzeti Sportnak.

SZLOVÁKIA, FORTUNA LIGA – 11. FORDULÓ:
Spartak Trnava –FC DAC 1904 1–2 (0-1)

Borítókép: A válogatott meghívót kapó Vida Máté (balra) és az öccsét, Kristophert (mellette) ünneplő csapattársak. (Forrás: DAC 1904 - Facebook)

További tartalmak