Idegenben verhetetlennek tűnik a Mezőkövesd

Amíg az egyik évben alig tudnak nyerni idegenben, addig a másik évben sokkal jobban teljesítenek Mezőkövesdtől távol.

A Mezőkövesd labdarúgócsapata az idei szezonban eddig valamennyi idegenbeli találkozóját megnyerte. Ez nyolc forduló elteltével négy meccset jelent. Kuttor Attila együttese mellett csak a listavezető MOL Fehérvár bír százszázalékos idegnbeli mérleggel, Marko Nikolics legénysége 3/3-al áll.

Az előző idényben csak a Ferencváros mondhatta el magáról, hogy négy idegenbeli meccsen tizenkét pontot gyűjtött, így az NB I-es mezőny legjobb idegenbeli mérlegével bírt. A zöld-fehérek lendülete az ötödik vendégbajnokin tört meg.

Hogy meddig tart a Mezőkövesd idegenbeli parádéja, az november 2-án kiderül, amikor Kuttor Attila csapata a ferencvároshoz látogat.

Ha megnézzük az elmúlt években miként teljesítettek a kövsediek vendégként, akkor a hullámzó kifejezés a legtalálóbb a szereplésükre.

Az előző kiírásban összesen három idegenbeli győzelemnek örülhettek, csak a Kisvárda, a Haladás és az MTK stadionjában nyertek. Ugyanakkor a 2017/18-as szezonban összesen kilenc győzelme volt az együttesnek, ebből hatot idegenben aratott - nyerni tudott a DVSC, az Újpest, a Honvéd, a Diósgyőr, és a Puskás otthonában, ráadásul Debrecenben kétszer is.

Ezzel szemben, amikor visszajutottak az első osztályba, a 2016/17-es idényben csak két idegenbeli győzelem, épp a két kieső, az MTK és a Gyirmót otthonában, egyaránt 1-0-ra tudtak nyerni az akkor még Pintér Attila által irányított kövesdiek.

A 2013/14-es szezonban szerepeltek először az élvonalban, és bár a szezon végén búcsúztak, így is fel tudtak mutatni két idegenbeli sikert, hiszen nyertek a Honvéd otthonában és Kecskeméten is, ráadásul utóbbi meccsen hat gólt szereztek.