Élő stream csatornák X
×

Válogatott UEFA EURO 2020 - Hírek

A horvátverő középpályának egy az egyben búcsút inthet Rossi

| Forrás: m4sport.hu
Marco Rossi nincs épp ideális helyzetben a magyar válogatott közelgő Európa-bajnoki selejtezője előtt, ugyanis a hiányzó futballistái miatt valós választási helyzet helyett kényszerhelyzetbe került a Horvátország elleni mérkőzésre.

Kategorizálhatjuk, kik nem léphetnek pályára Splitben:

eltiltottak: Baráth Botond, Nagy Ádám

a kerethirdetés után sérültek meg: Pátkai Máté, Szoboszlai Dominik, Tamás Krisztián (És Bese Barnabás is MR-vizsgálaton vett részt, hogy kiderüljön, mennyire súlyos a sérülése.)

régebb óta sérültek: Fiola Attila, Kalmár Zsolt, Vinícius Paulo

Pátkai Máté (hátul) ezúttal nem fogja gyötörni Luka Modricot (fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Ami közös a felsoroltakban, hogy a keretben szinte biztosan helyet kaptak volna. A sárga lapok miatt hiányzó Baráth és Nagy igazából tagja is, mert az azeriek ellen már számolhat velük Rossi, bár a Bristol City középpályása jó ideje bajlódik a bokájával, legutóbb a szlovákoktól elszenvedett vereség során játszott, akkor is sérülten vállalta a találkozót.

A tartósan partvonal mellé szorulók közül az egyaránt műtéten áteső Kalmárnak és Viníciusnak szeptemberig rendszeresen postázta a behívót a kapitány, míg Fiola ugyan a Nemzetek Ligája eleje óta nem volt válogatott, alighanem – legalább utólag ugrasztva – most ott készülne Telkiben, ám neki is kés alá kellett feküdnie. A kerethirdetés után kidőlőkről pedig értelemszerűen nem kell magyarázni, miért okoztak egyre nagyobb fejfájást az olasz mesternek a diagnózisaikkal.

A legnagyobb zűr a középpályán látszik kialakulni, ugyanis a Nagy, Pátkai, Szoboszlai trióval a centrumban győzte le a válogatott Horvátországot és Walest is, csütörtökön viszont egyikük sem áll rendelkezésre. És a potenciális helyetteseik közül ugye Kalmár sincs. Így valószínűsíthetően Kleinheisler mellé kell megtalálnia Rossinak a társakat, akit a montenegrói felkészülési találkozón a védelem előtti pozícióban próbált ki, de erősen korlátozottak a választási lehetőségek. Holman Dávid, Kovács István, Sigér Dávid és később meghívott Vida Máté jöhet szóba.

(fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

Ne feledjük, a horvátok legerősebb sora pont a középpálya közepe, Luka Modriccsal (Real Madrid), Ivan Rakiticcsel (Barcelona), Mateo Kovaciccsal (Chelsea), Ivan Brozoviccsal (Inter), Ivan Pasaliccsal (Atalanta) vagy épp Mario Badeljel (Fiorentina).

A védelemben Baráth kiesése jelenthet problémát, akinek lehetséges pótlásaként akár Vinícius is felmerülhetne. Így viszont Kádár Tamás húzódhat be a bal oldalról, ahol adott esetben Tamás előtt nyílhatott volna bizonyítási lehetőség. A kölcsönadása óta rendszeresen játszó zalaegerszegi védőt korábban is kinézte magának Rossi, egyszer már a Fehérvárból is meghívta, holott akkoriban csak elvétve kapott szerepet. Amennyiben Bese is kiesne, a sekély merítési opció tudatában, különösen mert Ivan Perisic (Bayern München) vagy Ante Rebic (Milan) jöhet szembe, nem hangzik jól, hogy szélső védőknél Botka Endre és Ferenczi János személyében a jobb és bal oldalon egyaránt a negyedik számú jelölt (sőt a szélen és középen is bevethető Fiola valószínűleg előttük állna a sorban) várna beugrásra a kispadon.

A kapusok között és a támadósorban (egyelőre) kedvére szemezgethet a szövetségi kapitány, de ettől még könnyűnek nehezen nevezhető a helyzetbe.

Gulácsi Péter (balról) és Szalai Ádám: a kapuban és a támadóknál nem kell hiányzóval kalkulálnia Rossinak (fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

A horvátok ellen az alábbi kerettel kalkulálhat Marco Rossi:

kapusok: Dibusz Dénes (Ferencváros), Gulácsi Péter (RB Leipzig), Kovácsik Ádám (MOL Fehérvár)

védők: Bese Barnabás (Le Havre AC) – még kérdéses, Botka Endre (Ferencváros), Ferenczi János (Debrecen), Kádár Tamás (Dinamo Kijev), Korhut Mihály (Arisz), Lang Ádám (Omonia Nicosia), Lovrencsics Gergő (Ferencváros), Willi Orbán (RB Leipzig)

középpályások: Holman Dávid (Slovan Bratislava), Kleinheisler László (NK Osijek), Kovács István (MOL Fehérvár), Sigér Dávid (Ferencváros), Vida Máté (FC DAC)

támadók: Dzsudzsák Balázs (al-Ittihad Kalba), Feczesin Róbert (Újpest), Holender Filip (FC Lugano), Nagy Dominik (Legia Warszawa), Németh Krisztián (Sporting Kansas City), Sallai Roland (SC Freiburg), Szalai Ádám (1. FSV Mainz), Varga Roland (Ferencváros)

A magyar válogatott csütörtökön Horvátország, vasárnap Azerbajdzsán ellen játszik Európa-bajnoki selejtezőt, az M4 Sport és az m4sport.hu mindkét meccset élőben közvetíti.

További Hírek