Musorujsag
Élő Eredmények

Leandro a szezon végén visszavonul

m4sport.hu
A 2019/2020-as szezon végén visszavonul Leandro – jelentette be a 37 éves játékos az M4 Sporton futó Fradi TV keddi adásában.
Leandro az OTP Bank Liga 7. fordulójában játszott Ferencváros-Kisvárda mérkőzésen a Groupama Arénában 2019. szeptember 29-én (Fotó: MTI/Czagány Balázs)

Leandro a brazíliai Cornélio Procópióban született, 1999 nyarán igazolt Magyarországra, egy szezont töltött az MTK-ban, utána a Büki TK és a Haladás játékosa volt. 2002 nyarán érkezett a Ferencvároshoz, ahonnan 2005-ben családi okokból hazaigazolt Brazíliába, majd a nyáron visszatért a zöld-fehérekhez. A 2005/2006-os idény után Debrecenben folytatta, ahonnan 2010 januárjában a ciprusi Omonia Nicosia csapatához igazolt. 2015 nyarán tért vissza a Ferencvárosba, amely a bejelentés alapján utolsó klubja lesz játékosként.

A védőként és középpályásként is bevethető labdarúgó a Transfermarkt adatai szerint az NB I-ben összesen 235 mérkőzésen lépett pályára és 31 gólt szerzett. DVSC-játékosként 95, a Ferencváros színeiben mostanáig 140 bajnokin játszott, a Lokiban 23-szor, a Fradiban 8-szor talált be, ebből kétszer a mostani szezonban. Hatszoros magyar bajnok (háromszor a Debrecennel, háromszor az FTC-vel), hatszoros Magyar Kupa-győztes (négyszer a Fradival, egyszer-egyszer a Debrecennel és az MTK-val), az Omonia Nicosiával pedig bajnok és kupagyőztes is lett Cipruson.

Nemzetközi porondon összesen 51-szer lépett pályára (ebből 14-szer a Nicosia színeiben), a Debrecennel négyszer a Bajnokok Ligája főtábláján is játszott, a Ferencvárossal pedig nyolc meccsen lépett pályára az UEFA Kupában.

Leandro 2003-ban magyar állampolgár lett, azóta 16 mérkőzésen lépett pályára a válogatottban.

További tartalmak