Musorujsag
Élő Eredmények

Kihirdette bő vb-keretét az U17-esek szövetségi edzője

Kihirdette bő vb-keretét az U17-esek szövetségi edzője

m4sport.hu
Egyelőre húsz mezőnyjátékos és három kapus tagja az U17-es világbajnokságra készülő keretnek. Preisinger Sándor szövetségi edző jövő szerdán szűkít.

Az U17-es világbajnokság legtöbb meccsét az M4 Sport és az m4sport.hu élőben közvetíti.

A brazíliai U17-es világbajnokságra készülő magyar válogatott október 19-én utazik el a torna helyszínére, ahol október 26-án kezdi meg szereplését, első ellenfele Nigéria lesz. A világbajnokságra 18 mezőnyjátékos és 3 kapus nevezhető, a csapatoknak október 16-án kell leadni a végleges keretet, amiben a torna kezdetéig csak sérülés esetén lehet változtatni. Preisinger Sándor szövetségi edző a nevezési határidő napján jelöli ki a végleges vb-csapatot, de egy bő 23-as keretet már megnevezett, ezek a játékosok kezdik meg október 16-án a közös felkészülést Telkiben.

„Ha nem történik váratlan esemény, akkor a bő keretben szereplő huszonhárom játékos közül kerül ki az a huszonegy, aki tagja lesz a hivatalos világbajnoki keretnek. Ugyanakkor a két kimaradóra is számítok a torna kezdetéig, mert sérülés esetén egészen a világbajnokság elejéig lehetőség van a változtatásra. Ez azt jelenti, hogy – amennyiben a kimaradók ezt vállalják – mind a huszonhárom labdarúgó eljön velünk Brazíliába, és ha nem jön közbe sérülés, a két tartalék az első mérkőzést követően hazautazik a tornáról” – idézi Preisinger Sándort az MLSZ honlapja.

A keret természetesen a világbajnoki részvételt kiharcoló játékosokra épül, a meghívott huszonhárom labdarúgóból tizennyolcan ott voltak a tavaszi, írországi Európa-bajnokságon is. Az őszi edzőtáborozásokra meghívott játékosok közül mindenkire számíthat a szövetségi edző, felépült sérüléséből a szeptemberi, horvátországi felkészülési mérkőzéseket kihagyó Buna Gábor, Zuigeber Ákos duó is.

A magyar válogatott kerete:

Kapusok:

Hegyi Krisztián (West Ham)
Megyeri Gábor (Bp. Honvéd)
Vaits Marcell (Puskás Akadémia)

Védők:

Buna Gábor (Bp. Honvéd)
Posztobányi Patrik (Puskás Akadémia)
Balogh Botond (Parma)
László Dávid (Bp. Honvéd)
Hosszú Zétény (Puskás Akadémia)
Horváth Milán (Bp. Honvéd)
Orosz Donát (DVTK)

Középpályások:

Kata Mihály (MTK Budapest)
Ominger Gergő (Puskás Akadémia)
Tóth Borisz (DVTK)
Major Sámuel (Salzburg)
Kosznovszky Márk (Parma)
Baráth Péter (DVSC)
Sipos Gábor (Puskás Akadémia)

Támadók:

Zuigeber Ákos (MTK Budapest)
Mester Csaba (Austria Wien)
Komáromi György (Puskás Akadémia)
Németh András (Genk)
Molnár Rajmund (Benfica)
Szalay Szabolcs (Illés Akadémia)

További tartalmak