Tizenegyesgóllal kapott ki a Gera-csapat Szlovéniában

A magyar U21-es labdarúgó-válogatott 1–0-ra kikapott Szlovéniában felkészülési mérkőzésen.

U21-es magyar labdarúgó-válogatott (Fotó: m4sport.hu)A Gera Zoltán irányította csapatnak ez volt a negyedik felkészülési mérkőzése: Dániában döntetlent játszott, Norvégiától és Horvátországtól hazai pályán kapott ki gárda, kedden pedig Szlovénia vendégeként lépett pályára.

A Celjében rendezett mérkőzésen a magyar válogatott egy új taktikai felállást próbált ki a mérkőzésen, három belső védővel állt fel, és öt olyan játékos kapott lehetőséget a csapatban, aki a horvátok ellen nem volt tagja a kezdőnek.

Az első félidőben mindkét együttes a biztonságos védekezésre alapozott, eleinte a magyarok birtokolták többet a labdát, majd a szlovénok kerültek enyhe mezőnyfölénybe. Nagyobb helyzeteket sokáig egyik csapat sem tudott kialakítani, magyar részről Tajti Mátyás távoli lövését védte a kapus, míg a hazaiak előtt kétszer adódott lehetőség.

A második félidő elején Szalai Attila fejesét védte a hazaiak kapusa, erre az 55. percben egy 14 méteres lövéssel válaszoltak a szlovénok. Egy percre rá Szabó Máté lőtt kapura a jobbösszekötő helyéről egy csel után, a kapus a bal alsó saroknál vetődve hárított. Az 58. percben egy ártalmatlan szituációban elkövetett kezezés után büntetőhöz jutottak a hazaiak, Jan Mlakar középre tartó lövésébe Varga Ádám csak beleérni tudott, a labda a hálóban kötött ki.

A kapott gól után valamelyest élénkült ugyan a magyarok támadójátéka, de igazán nagy helyzetek nem alakultak ki a vendégkapu előtt,

Az U21-es válogatott november 14-én Észak-Írországban lép pályára, majd Ausztria ellen, hazai pályán zárja az évet.

Felkészülési mérkőzés:
Szlovénia-Magyarország 1-0 (0-0)

Magyarország:
Varga Ádám Gábor - Bolla Bendegúz (Korbély Kristóf, 84.), Varjas Zoltán, Nagy Zsombor, Tóth Bence, Szalai Attila - Kiss Bence (Szabó Bence, 84.), Banó-Szabó Bence (Schäfer András, 63.), Tajti Mátyás - Szabó Máté (Májer Milán, 73.), Bíró Bence