Musorujsag
Élő Eredmények

A szombati derbin döntheti meg Alberték rekordját a Rebrov-csapat

M4 Sport/Fradi TV
Klubrekordot dönthet a Ferencváros, amennyiben szombaton nem kap ki az Újpesttől a Groupama Arénában.

A zöld-fehérek 40 mérkőzés óta veretlenek hazai pályán, ezzel pedig beállították a legendás, Albert Flórián, Rákosi Gyula és Varga Zoltán nevével fémjelzett csapat 1966 és 1968 között elért hazai veretlenségi rekordját. Szerhij Rebrov csapata bajnoki mérkőzésen legutóbb 2017. április 15-én kapott ki a Groupama Arénában, méghozzá a Vasastól 2–1-re. Amennyiben tehát Szerhij Rebrov tanítványai nem szenvednek vereséget az OTP Bank Liga 9. fordulójában, megdöntik a klubrekordot.

A 60-as évek második felében teljesített 40 meccses széria és a jelenlegi sorozat között több hasonlóságot is felfedezni. Mindkét érában 32 győzelem és 8 döntetlen volt a mérleg, a gólkülönbség pedig szinte azonos: Albert Flóriánék 111 gólt rúgtak és 27-et kaptak, míg a mai utódok 100-26-ra állnak. A sorozat alatt aratott legnagyobb gólarányú győzelmek is alig különböznek: Alberték 7–1-re verték az MTK-t, míg Varga Rolandék idén februárban 7–0-ra ütötték ki a Diósgyőrt.

További érdekesség, hogy a 60-as évek veretlen Fradijának sorozata éppen egy Újpesti Dózsa elleni mérkőzésen szakadt meg, míg a mai csapat éppen a lila-fehérek ellen dönthet rekordot.

A szombaton 19:30-kor kezdődő Ferencváros–Újpest derbit az M4 Sport és az m4sport.hu is élőben kövzetíti.

További tartalmak