×

Kihirdették az U17-es vb-re utazó keretet

A szövetségi kapitány szerint sokkal több fiatal megérdemelte volna a részvételt, de csak 21 játékos lehetett nevezni a brazíliai tornára.

Preisinger Sándor

Preisinger Sándor, a válogatott szövetségi kapitányaSzerda délután Telkiben Preisinger Sándor szövetségi kapitány kijelölte az U17-es világbajnokságra utazó magyar válogatott végleges keretét. Amint arról a szövetség honlapja beszámolt, a válogatott október 19-én utazik el a torna helyszínére, ahol október 26-án kezdi meg szereplését.

A világbajnokságra 18 mezőnyjátékost és 3 kapust lehetett nevezni az október 16-i határidő végéig, a keretben a torna kezdetéig csak sérülés esetén lehet változtatni. Arra az esetre, ha valaki a torna kezdetéig megsérül, két tartalékjátékos is a csapattal utazik, őket az első mérkőzést megelőző napig utólag lehet nevezni a sérült játékos(ok) helyére.

A keret természetesen a világbajnoki részvételt kiharcoló játékosokra épül, a világbajnokságra nevezett huszonegy labdarúgóból tizenheten ott voltak a tavaszi, írországi Európa-bajnokságon is. Az őszi edzőtáborozásokra meghívott játékosok közül mindenkire számíthat Preisinger Sándor, sérülés miatt senkit sem kellett kihagyni a keretből.

Preisinger elmondta, nem volt könnyű dolga a végső keret kialakításakor, mert csupán huszonegy játékost lehetett nevezni a világbajnokságra, pedig az elmúlt egy évben nyújtott teljesítmény alapján ennél többen megérdemelték volna, hogy ott lehessenek Brazíliában

"Ezúton is köszönöm azoknak a kerettagoknak a munkáját, akik sokat tettek a csapatért, de most nem utazhatnak el a válogatottal, a mostani vb-szereplés az ő sikerük is. Három napunk lesz Telkiben az elutazás előtt, ebben az időszakban már próbálunk alkalmazkodni a brazíliai időzónához, és minden szempontból felkészülni a ránk váró feladatra" - mondta a korábbi gólkirály.

A magyar válogatott mindhárom csoportmérkőzését a másfél millió lakosú Goianiában játssza le, a 13,500-as befogadóképességű Olimpiai Stadionban. Október 26-án, magyar idő szerint 22.00 órakor a nigériaiak ellen kezdünk, október 29-én (itthoni idő szerint éjfélkor) Ausztrália lesz az ellenfél, majd november 1-jén 21.00 órakor Ecuador ellen fejezzük meg szereplésünket a csoportban. A kvartett első két helyezettje és a hat csoport négy legjobb harmadik helyezettje jut tovább a nyolcaddöntőbe.

A magyar válogatott vb-kerete:
Kapusok:
Hegyi Krisztián (West Ham United), Megyeri Gábor (Bp. Honvéd), Vaits Marcell (Puskás Akadémia)
Védők:
Buna Gábor (Bp. Honvéd), Posztobányi Patrik (Puskás Akadémia), Balogh Botond (Parma), László Dávid (Bp. Honvéd), Hosszú Zétény (Puskás Akadémia), Horváth Milán (Bp. Honvéd), Orosz Donát (DVTK)
Középpályások:
Kata Mihály (MTK Budapest), Ominger Gergő (Puskás Akadémia), Tóth Borisz (DVTK), Major Sámuel (Salzburg), Kosznovszky Márk (Parma), Baráth Péter (DVSC)
Támadók:
Zuigeber Ákos (MTK Budapest), Mester Csaba (Austria Wien), Komáromi György (Puskás Akadémia), Németh András (Genk), Molnár Rajmund (Benfica)
Tartalékok:
Sipos Gábor (Puskás Akadémia), Hajdú Roland (Ferencváros)