Musorujsag
Élő Eredmények

Nem izgul a vb-részvétel miatt a Benfica magyarja

m4sport.hu
Molnár Rajmund ötévesen Vecsésen kezdett el játszani, ma már a Benfica akadémiáján van és készül az U17-es vb-re.
Az Eb-n remekelt az U17-es labdarúgó-válogatott (Forrás: MLSZ)

Szerdán kijelölte 21 fős keretét Preisinger Sándor az U17-es labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya az október 26-án kezdődő világbajnokságra. A keret tagja Molnár Rajmund, aki még óvodásként Vecsésen kezdett el futballozni, de mostanra megtörtént vele az, amire a legtöbb fiatal labdarúgó vágyik.

Szerződtette őt Európa egyik topklubja, a portugál Benfica. Az együttesnek 2017 óta van már egy magyar játékosa Csoboth Kevin személyében, aki segítheti Molnár beilleszkedését. De miként kerül valaki Portugáliába 17 évesen?

„Öt esztendősen Vecsésen kezdtem el játszani, de hétévesen már a Honvédban voltam. Egy tornán láttak, és úgy ítélték meg, tudok bánni a labdával” – mondta a kezdetekről az m4sport.hu-nak adott interjúban.

„Embertől függ, hogyan tud beilleszkedni egy új közegbe. Én nyitott vagyok, jól veszem az akadályokat. A vecsési csapatot „kinőttem”, édesapám is támogatott a váltásban, és mivel jó játékosok közé kerültem, az új közegben, hamar sikerült beilleszkednem” – utalt arra, mennyire volt nehéz a beilleszkedése az új környezetbe.

Később az MTK igazolta le, ahol három évet játszott, majd visszatért a Kispestiekhez. Nem titkolja, akkori edzőjével megromlott a kapcsolata, ezért döntött a visszatérés mellett. Szerencsére volt visszaút a számára, és jól fogadták második kispesti korszakában.

Molnár Rajmund (forrás:slbenfiva.pt)

„Az elmúlt évem nagyon jól sikerült, és egy Angliában élő menedzser megkeresett, hogy csináltatna rólam egy videót, amit elküld azokhoz a csapatokhoz, akikkel szerződése van. Először a Fulhamhez mentem próbajátékra, ami jól sikerült, de mivel éppen akkor kiestek, így más irányba kellett lépnem” – mondta arról, miként jött képbe a légiós élet.

Nem sokkal később a Benfica próbajátékra hívta, és mivel megfelelt nekik, valamint a Honvéddal is meg tudtak egyezni, jöhetett a váltás. Molnár szerint azt nyújtja a klub, amit egy 37-szeres bajnoknak, egy kétszeres BEK-győztesnek nyújtania kell.

„A legmegdöbbentőbb számomra, hogy mekkora tisztelet övezi az együttes korábbi játékosát, a fiatalon elhunyt Fehér Miklóst. Óriási játékos volt ő a klubnál és ha bárki meghallja, hogy magyar vagyok, azonnal róla kezdenek el beszélni” – árulta el Molnár, aki nem titkolja, három éven belül szeretné magát beverekedni az első csapatba, melynek jelenleg Pizzi és Seferovic a két legnagyobb csillaga.

Jelenleg a B-csapattal készül, amely a portugál harmadosztályban szerepel. Elmondta, előzetesen annyit tudott, a portugál emberek nagyon befogadóak, és ezt is kapta tőlük. az életben ugyan lazák, de a munkát megkövetelik.

Az U17-es válogatott ünnepli a belgák legyőzését a 2019-es Európa-bajnokságon (Fotó: MLSZ)

Molnár részt vett az U17-es Eb-n, három meccsen kapott lehetőséget, Izland ellen gólt is szerzett, így joggal bízhatott benne, hogy tagja lesz az október végén esedékes, Brazíliában megrendezésre kerülő világbajnokságra utazó szűkített magyar keretnek.

„Abszolút nyugodt gyerek vagyok, nagyon várom már a vb-t, várom, hogy megmutassuk magunkat mind csapatként, mind egyénileg. Ebben a csoportban a továbbjutás a cél, a többi meg majd jön magától. Ha sikerül továbblépni, onnantól nagyot kell dobni” – mondta Molnár, aki szerint a kellő izgalom megvan a csapatban, de amíg ez az izgulás valakiből jót hoz ki, másnál görcsösséggé válik. A magyar csapat Nigériával, Ecuadorral és Ausztráliával szerepel egy csoportban. (A magyar érdekeltségű meccseket az M4 Sport és az m4sport.hu élőben közvetíti.)

Molnár teljesen egyedül van a Benfica akadémiáján, és saját bevallása szerint a minden adott ahhoz, hogy profi legyen. A körülmények mások, mint egy magyarországi akadémián, de a legfontosabb különbség, hogy amíg itthon egész héten idegeskednek a hétvégi bajnoki miatt, ott csak pénteken kezdenek el foglalkozni a meccsel.

És mi a különbség a játékosokban? „A játékosok erősebbek, technikásabbak, más a mentalitásuk. Az utolsó percig nem adják fel. Hiába vezetnek mondjuk 4-0-ra, még a 88. percben is támadnak, mert gólt akarnak szerezni. Élvezik, hogy meccset játszanak, fociznak. Itthon félnek a hibától, félnek attól, mit fognak mondani ha rontanak. Bár Portugáliában is teljesítménykényszer van, tudnak alatta dolgozni a játékosok, messze nem stresszelnek, idegeskednek annyit, mint itthon” – összegezte a két ország mentalitása közti különbséget.

További tartalmak